Patyrę stresą, daugelis bando pakeisti profesiją, išeina pasivaikščioti ar dirbti kūrybinį darbą. Taip pat padės sveika mityba. Apie tai, kokie produktai tinka nervų sistemai nuraminti, papasakos bioenergetikos srities žinovai.
Mokslininkai įrodė, kad maistas turi įtakos ne tik sveikatai, bet ir emocijoms. Ekspertai rekomenduoja pasidomėti, ką svarbu įtraukti į savo mitybą, norint palengvinti savo būklę stresinėse situacijose ir greitai išeiti iš krizinės situacijos.
Žinoma, kad viskas organizme yra tarpusavyje susiję, o valgant smegenys gauna informaciją apie sotumą, sumažėja stresas, nyksta panika. Tačiau ne visi maisto produktai yra sveiki, mityba turi būti subalansuota. Taip išsigelbėsite ir nuo persivalgymo, ir nuo odos problemų, antsvorio ir vitaminų komplekso trūkumo.
Mityba streso metu reikalauja specialaus požiūrio, daug skaidulų turintis maistas sudaro didžiąją dietos dalį. Būtent jos asimiliaciją nervų sistema suvokia kaip streso mažinimą. Į mitybą svarbu įtraukti:
- vaisius, daržoves, grūdus ir kruopas: tai kopūstai, porai, svogūnai, obuoliai, bananai, avižos, grikiai, ryžiai, viso grūdo duona, ankštinės daržovės;
- fermentuotus maisto produktus: tai rauginti kopūstai, kefyras, kombuča.
Dažnai valgant mažomis porcijomis gali padidėti hormono kortizolio kiekis, kuris mažina streso lygį. Po 30 dienų subalansuotos mitybos normalizuojasi miegas, mažėja nerimas, dingsta nervingumas. Pokyčiai veikia ir organizmą: oda tampa elastinga, plaukai ir nagai stiprėja ir gražėja.