Šeštadienis, 30 lapkričio, 2024

Naujausi

Sužinokite, kas atsitiks jūsų kūnui, jei pradėsite valgyti avižinius dribsnius

Pusryčiai yra svarbiausias dienos maistas, sako mitybos specialistai, ir jie rekomenduoja pusryčiams valgyti avižinę košę. Ir ne veltui.

Mes pasakysime, kodėl verta kasdien valgyti avižinius dribsnius.

Avižiniai dribsniai turėtų būti švarūs, be priemaišų. Bet pagal skonį galite pridėti šviežių vaisių, riešutų, cinamono, grietinėlės arba mažai riebalų turinčio jogurto.

1. Jūsų odos būklė pagerės.

Avižos yra ideali odos ligų, įskaitant egzema ir dermatitą, gydymas , nes jame yra daug vitaminų ir maistinių medžiagų.

Cinkas padeda išvalyti toksinų odą, taip pat atveria poras ir atjaunina odą. Geležis atnaujina ir drėkina, o  manganas pašalina patinimą ir uždegimą, pagreitina žaizdų, nudegimų ir mikrotraumų gijimą. Magnis normalizuoja kraujotaką ir nuolat atnaujina odos ląsteles.

2. Jūsų raumenys augs greičiau.

 Tai suteiks jūsų organizmui 15% kasdienių baltymų kiekio. Be to, kartu su baltymu gausite vitamino  E, antioksidantų , glutamino , kuris padės jums augti greičiau.

3. Avižiniai dribsniai turi daug antioksidantų.

Avižos turi daug antioksidantų, kurie padeda kovoti su niežuliu, odos uždegimu ir aukštu kraujo spaudimu. Juose yra beta gliukano , kuris cukraus kiekį kraujyje.

Beje, antioksidacinis poveikis sustiprinamas vitamino C buvime. Todėl kartu su avižiniais pusryčiais bus naudinga gerti apelsinų sultis.

4. Turėsite daugiau energijos.

Avižiniuose dribsniuose yra daug angliavandenių, kurie suteikia kūnui energijos . Jis gerai maitina, o tai reiškia, kad ilgą laiką nepatiriate alkio.

5. Jūs neteksite svorio

Kasdienis avižinių miltelių kiekis pagerina medžiagų apykaitą, o tai savo ruožtu pagreitina svorio netekimą . Be to, kaip jau minėjome, avižiniai dribsniai maitina kūną ilgą laiką, todėl valgome mažiau per dieną.

Lėtas angliavandenių kiekis avižose reguliuoja mūsų apetitą ir palaiko normalų cukraus kiekį kraujyje.

6. Sumažinkite cholesterolio kiekį

Avižose yra beta-gliukano , kuris padeda sumažinti cholesterolio kiekį organizme.

Linolo rūgštis ir tirpus pluoštas avižų sudėtyje sumažina trigliceridų kiekį ir „blogą“ cholesterolio kiekį kraujyje. Šios maistinės medžiagos „valo“ arterinių sienų riebalus ir apsaugo mūsų kūną nuo tokių rimtų ligų, kaip aterosklerozė, širdies priepuolis ir insultas, vystymosi.

7. Širdies ligų rizika sumažės.

Avižuose yra gausios sveikų riebalų, palaikančių širdies ląsteles ir kraujotakos sistemą. Dėl avižų sudėtyje esančių antioksidantų sumažėja laisvųjų radikalų  kraujagyslių sienelių pažeidimo tikimybė  .

8. Atsikratysite virškinimo problemų.

Ekspertai rekomenduoja vartoti nuo 25 iki 35 gramų per dieną, kad išlaikytų gerą virškinimą . Iš avižinių dribsnių yra 1/5 šios normos.

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Kur galima nemokamai ir anonimiškai atlikti lytiškai plintančių ligų tyrimus?

Lytiškai plintančių ligų (LPL) tyrimai yra svarbūs norint užtikrinti tiek savo, tiek partnerio sveikatą. Daugelis LPL gali būti besimptomės, todėl žmonės dažnai nežino, kad...

Aplink juos sukasi visas pasaulis: 3 patys įžūliausi Zodiako ženklai

Kai kurie žmonės turi ypatingą sugebėjimą pritraukti dėmesį – atrodo, kad aplink juos sukasi ne tik artimiausi, bet ir visas pasaulis. Astrologai pastebi, jog...
---