Atrodo, kad kiekvienas moka virti morkas. Tai net lengviau, nei virti koldūnus. Ar žinote, kaip tai daroma restoranuose? Visai ne taip, kaip įpratome namuose.
Mano draugė neseniai pradėjo stažuotis viename mūsų miesto restoranų. Ji puikiai gamina maistą, turi net atitinkamą išsilavinimą, todėl dėl jos neabejojau. Bet po pirmos dienos ji atėjo pas mane beveik ašarodama. Pasirodo, ji net nemokėjo tinkamai išvirti morkų. Ir nė vienas iš mūsų nežinojo. Šiandien atskleisime profesionalios virtuvės paslaptis!
Daržovių nelupkite
Prieš dedant į puodą, morkas visada lupdavome. Tai mums atrodo higieniškiau, nes daržovė nevirs su žemės gabalėliais. Be to, nuluptos morkos verda greičiau. Pasirodo, kad prieš verdant nereikia nulupti šios daržovės. Pakaks kruopščiai nuplauti morkas. Nuo virtos daržovės žievelė pašalinama be problemų. Bet visi vitaminai ir naudingi mikroelementai liks morkose, nes būtent žievelė neleis jiems pasišalinti.
Negalima pjaustyti morkų
Ne tik nulupus, bet ir pjaustant morkas prieš verdant, prarandami visi daržovėje esantys naudingi dalykai. Todėl geriau paimti didesnį puodą ir išvirti jame morkas, o tada supjaustyti. Troškinimui geriausiai tinka labai didelės daržovės, tačiau salotoms tinka mažos morkos.
Nenaudokite šalto vandens
Žinoma, daržoves lengviau užpilti šaltu vandeniu, uždėti ant ugnies ir užsiimti savo reikalais. Bet patiekalas bus daug sveikesnis, jei morkas įdėsite į puodą su verdančiu vandeniu. Tada žievė tuoj pat sukietės, o tai neleis išsiskirti sultims, pilnoms naudingų medžiagų.
Virkite uždengę dangčiu ant vienodos ugnies
Pasirodo, verdant morkas reikia išlaikyti tokį patį ugnies intensyvumą. Tai daro morkas sultingesnes ir sveikesnes. Taip pat neleiskite garams išeiti. Dangtį naudokite per visą virimo procesą.
Negalima pervirti
Morkos gausis ne tik minkštos ir beformės, bet ir mažiau naudingos, jei jas per ilgai virsite. Kiek laiko virti morkas? Pasirodo, kad jas reikia virti ne daugiau kaip 25 minučių. Kuo mažesnės daržovės, tuo mažiau laiko reikės virti.
Atrodo, kad tai nėra nieko sudėtinga, bet kokia nauda! Dabar jūs žinote, kaip virti morkas salotoms. Ir to prireiks labai greitai, nes kokios didžiosios metų šventės be silkės pataluose ir baltos mišrainės! Ir daugeliui kitų užkandžių reikia virtų morkų. Įsiminkite šias taisykles ir turėsite skanų ir sveiką šakniavaisį savo patiekalams!