Kiekvieną dieną mes apkrauname savo skrandžius ne tik šlamštu, bet ir visiškai saugiais maisto produktais. Sveiki natūralūs ingredientai virsta virškinimo priešais ir kelia grėsmę lieknai figūrai. Ir tai dėl to, kad ne visi produktai dera tarpusavyje.
Norint tinkamai ir subalansuotai gyventi, svarbu žinoti, ką su kuo valgyti. Tai ypač aktualu kalbant apie kiaušinius. Rekomendacijos apie maisto suderinamumą padės išmokti teisingai pasirinkti kiaušinių ir kitų produktų derinius.
KIAUŠINIŲ DERINIMAS
NESUDERINAMI PRODUKTAI
Žuvis
Kiaušinių ir žuvies niekada nedėkite į vieną patiekalą. Turėtumėte žinoti, kad vištų kiaušiniuose esantis ovidinas sugeba neutralizuoti vitaminą B7, kurio gausu riebioje žuvyje.
Ryžiai
Čia galioja ta pati taisyklė, kaip ir su žuvimi. Norint kuo labiau išnaudoti ryžius, rekomenduojama juos valgyti atskirai nuo kiaušinių.
Bulvės
Neatsiejama pora – kiaušinis ir bulvė. Deja, jų derinys mėgstamose salotose nėra tinkamas. Bulvėse yra mineralų, trukdančių absorbuoti geležį ir kalcį iš kiaušinių. Todėl gaminti patiekalus iš šių dviejų ingredientų yra labai neteisinga. Šie maisto produktai kartu blogai absorbuojami ir sutrikdo virškinimą.
Pienas
Kai kurie baltyminiai maisto produktai yra nesuderinami vieni su kitais. Tai taikoma pienui ir kiaušiniams. Pieną patartina vartoti tik atskirai nuo bet kurio kito produkto, kad jame esančias vertingas medžiagos organizmas tinkamai absorbuotų.
Sūris
Kūnui daug lengviau susidoroti su vienu gyvūniniu baltymu vienu metu. Tai reiškia, kad kiaušinių maišymas su kumpiu, mėsa ir sūriu yra nepageidautinas. Tokie sotūs pusryčiai suteiks tik sunkumą visai dienai.
Kai kurie vaisiai
Obuolių, kriaušių, vynuogių, slyvų, abrikosų ir arbūzų nerekomenduojama valgyti po baltyminio maisto, įskaitant kiaušinius. Tai galima paaiškinti maisto virškinimo greičio skirtumu. Vaisiai suvirškinami per 15 minučių po vartojimo, o kiaušiniai virškinami daug ilgiau. Įsivaizduokite, kas vyksta jūsų skrandyje!
Sviestas, grietinėlė, majonezas
Kiaušiniai ir riebalai yra visiškai priimtinas derinys, ypač jei tai gyvūniniai riebalai. Tačiau reikia nepamiršti, kad riebalai linkę sulėtinti virškinimą. Geriausia su kiaušiniais valgyti kuo mažiau sviesto, grietinėlės ir majonezo. Norint neutralizuoti riebalų poveikį, į šį mišinį reikia pridėti žalumynų ir daržovių.
Kad nereikėtų rinktis tarp skonio ir sveikatos, valgykite kiaušinius kartu su brokoliais, žalumynais, daržovėmis be krakmolo. Tegul jūsų maistas tampa naudingas ir nekelia diskomforto skrandyje.
Kiekviename šaldytuve yra kiaušinių, todėl ši informacija bus įdomi visiems jūsų draugams.