Svogūnai turi stiprų anti bakterinį poveikį, visi apie tai žino. Šviežių svogūnų sultys su medumi gydo bronchitą ir pneumoniją, mažina kosulio epizodus.
Susmulkinti tarkuoti svogūnai padeda skausmui ausyse ir netgi gali sumažinti kūno temperatūrą, jei juos padedate ant kojų, tačiau mažai žmonių žino, kad naudingi ne tik švieži, bet ir kepti svogūnai. Kepimo metu jis nepraranda savo naudingų savybių, priešingai!
Kepti svogūnai:
Kepti svogūnai padės susidoroti su opomis ir ilgomis nepagydomomis žaizdomis! Svarbu, kad svogūnai būtų kepami tiesiai su žievele ir padengtų skausmų vietas, kol pagerės.
Naudokite keptus svogūnus. Šiltas svogūnų kompresas turėtų būti laikomas ant probleminės vietos 20 minučių per dieną. Labai greitai skausmas ir karščiavimas išnyks!
Orkaitėje keptų svogūnų dėka gali būti išgydytas netgi hemorojus! Kompresai iš svogūnų turi dezinfekavimo savybių ir padeda odos audiniams greitai atsinaujinti.
Keptus svogūnus dažnai turi valgyti kiekvienas, turintis problemų dėl kraujo krešėjimo. Po širdies priepuolio ar insulto rekomenduojama kiekvieną dieną valgyti tokius svogūnus!
Labai svarbu, kad cukriniu diabetu sergantiems žmonėms į meniu būtų įtraukti tokiu būdu paruošti svogūnai.
Nenuostabu, kad man visada patiko keptų svogūnų skonis įvairiuose patiekaluose!
Kepant svogūnus, eteriniai aliejai tiesiog išnyksta, o tai suteikia šviežių svogūnų specifinį skonį ir kvapą.