Ar manote, kad visos paprikos yra vienodos?
Žinoma, kad ne! Šiame straipsnyje kalbėsime su jumis apie tai, kuri iš paprikų yra naudingesnė jūsų sveikatai.
Taigi paaiškėja, kad skirtingų spalvų paprikos skiriasi ne tik spalva, bet ir skiriasi pagal skonį ir maistinį profilį.
Pagrindiniai skirtumai tarp žaliųjų, raudonųjų ir geltonųjų paprikų, kuriuos privalome apsvarstyti ruošiant maistą:
1. Žalios paprikos.
Kadangi žalios paprikos dar nėra visiškai prinokusios, jos turi kartaus skonio.
Deja, žaliosios paprikos neturi maistinių medžiagų, kurių yra pas raudonas paprikas, tačiau tai nereiškia, kad žalios paprikos nėra naudingos.
Tai, kad ji yra žalia, reiškia, kad ji turi daug chlorofilo, kuris yra labai naudingas hormonų balansui, kraujo kokybei ir širdies ir kraujagyslių sveikatai.
Be to, žalios paprikos taip pat turi kalio ir vitaminų A ir C.
2. Geltonos paprikos.
Jei norite mėgautis geriausiomis paprikomis, geriausias variantas yra geltonosios paprikos.
Maistinis geltonųjų paprikų kiekis yra šiek tiek geresnis nei žalių paprikų, bet šiek tiek mažesnis, nei raudonių paprikų. Kai kalbama apie skonį, geltonos paprikos turi neutralesnį skonį, todėl jos yra daugelio žmonių mėgiamos ir auginamos.
Geltona paprikų spalva sako, kad joje yra daug liuteino, todėl labai naudinga pagyvenusiems žmonėms. Geltonoji paprika taip pat gali padėti išvalyti kraujagysles, sumažinti cholesterolio kiekį ir pagreitinti žaizdų gijimą.
3. Raudonoji paprika
Raudonoji paprika yra visiškai subrendusi paprika, todėl jai yra būdingas saldus aromatas.
Geriausia yra tai, kad raudonoji paprika turi daug vitaminų A, liuteino ir zeaksantino. Dėl to jos yra labai naudingos regėjimui ir akių sveikatai.
Be to, anot ekspertų, raudonos paprikos turi du kartus daugiau vitamino C nei žalioji paprika, todėl stiprina imuninę sistemą ir padeda kovoti su virusais bei bakterijomis.