Ne visi maisto produktai yra sveiki. Per didelis saldumynų ir riebaus maisto vartojimas gali neigiamai paveikti sveikatą.
Žmogus tikrai sau padės, jei iš savo raciono išbrauks traškučius, padažus, mėsainius ir šokoladinius batonėlius. Tačiau yra produktų, kurie klaidingai įtraukti į kenksmingų medžiagų sąrašą. Saikingai juos naudojant, jie tikrai nepakenks organizmui.
Kava
Šis gaivinantis gėrimas daugelio žmonių laikomas kenksmingu. Iš dalies jie teisūs: labai dažnas kavos vartojimas vargu ar pagerins sveikatą, nes padidėja apkrova širdžiai ir kraujagyslėms. Tačiau jei šio gėrimo negersite per daug, tada jis atskleis savo naudingas savybes.
Kava padeda imuninei sistemai atsispirti virusams ir mažina riziką susirgti lėtinėmis ligomis.
Sviestas
Visuotinai pripažįstama, kad šis riebus produktas yra labai kenksmingas. Tačiau saikingai naudojant, kūnui nebus padaryta jokios žalos. Priešingai, bus galima kompensuoti vitamino A trūkumą.
Baltymų turintys produktai
Atsisakyti mėsos ir žuvies nebūtina. Svarbiausia nepersistengti su šių produktų vartojimu. Ypač su mėsos gaminiais. Pienas taip pat naudingas, jei jį vartosite saikingai.
Varškė
Daugelis žmonių (ypač tie, kurie labai prižiūri savo figūrą) nenori įtraukti varškės į savo racioną, sakydami, kad produkte yra gana didelis riebalų kiekis. Tačiau, jei pasirinksite neriebią varškę, saikingai ją vartojant neigiamo poveikio nebus. Priešingai, žmogus gaus kalcio šaltinį.
Tiesą, nereikėtų į varškę dėtis daug cukraus, tada ji bus dar geresnis produktas.