Chalva yra rytietiškas saldumynas, pagamintas iš augalinių žaliavų. Produkto pagrindas yra riešutai arba sėklos. Jie išvalomi, susmulkinami į pastą, pridedama karamelės.
Dažniausiai naudojamas natūralus ingredientas: svilarožės šaknis. Gera chalva yra tarsi sudaryta iš daugelio plonų sluoksnių, ją lengva sudrėkinti, trupiniai nesiliečia vienas su kitu.
Į chalvos sudėtį įeina
saulėgrąžos
riešutų kremas iš žemės riešutų, migdolų, graikinių riešutų ir kitų riešutų
sezamas
kitos augalinės kilmės medžiagos
Naudingos tik tos chalvos, kurios pagamintos iš natūralių ingredientų. Atidžiai perskaitykite sudėtį ir nepirkite, jei sąraše išvysite pridėtinių skonių ar dažiklių.
Nevalgykite glazūruoto produkto – jame yra tik dar daugiau cukraus.
Sveikas malonumas
Dėl jame esančių naudingų augalinių produktų šis desertas yra skanus ir sveikas. Jis pagaminta iš sėklų arba riešutų, nėra termiškai apdorotas, todėl jame yra daug polinesočiųjų riebalų rūgščių ir baltymų.
Augaliniai riebalai gerai įsisavinami ir kartu su kitais komponentais gerai veikia mūsų sveikatą!
Regėjimas, odos ir plaukų būklė
Dėl A ir E vitaminų kiekio šis saldumynas yra grožio ir jaunimo eliksyras. Desertas taip pat naudingas vaikams, nes jis palaiko akių sveikatą.
Ramus miegas ir atsparumas stresui
Produkte gausu B grupės vitaminų, reikalingų nervų sistemai. Todėl būsite atsparesni įvairiems dirgikliams.
Gerai žarnyno veiklai
Chalvoje daug skaidulų, kurios nėra suvirškinamos žarnyne. Skaidulos valo žarnų sieneles, normalizuoja virškinimo sistemos darbą.
Cholesteroliui mažinti
Augaliniai riebalai slopina blogojo cholesterolio susidarymą organizme. Todėl jis nesikaupia ant kraujagyslių sienelių.
Vitamino D trūkumo prevencijai
Nuo rudens iki pavasario saulė būna labai maža ir didžiąją laiko dalį turime praleisti patalpose. Esant tokioms sąlygoms, organizmas negali gaminti pakankamai vitamino D, reikalingo normaliam imuninės sistemos funkcionavimui.
Įtraukė į mitybą chalvos, galite papildyti vertingojo vitamino atsargas ir užkirsti kelią virusinėms ligoms.
Alkiui mažinti
Chalvos sudėtyje yra daug skaidulų, kurios patenka į skrandį. Todėl ilgiau išlaikomas sotumo jausmas, nejaučiamas alkis.
Gera vartoti saikingai
Neįsimylėkite chalvos kaip ir bet kurio kito saldaus produkto. Tačiau taip pat nebūtina jos atsisakyti dėl figūros. Gabalėlis, sveriantis iki 30 gramų, kelis kartus per savaitę nieko nesugadina.
Pasirinkite ir valgykite produktą teisingai
Skaitykite sudėtį.
Joje neturėtų būti konservantų, stabilizatorių ir skonio stipriklių.
Patikrinkite galiojimo datą.
Skaidriame pakete desertas išlaiko naudingas savybes iki dviejų mėnesių. Nepermatome vakuume – iki šešių mėnesių.
Pasibaigus galiojimo laikui, sunaikinamos vertingos riebalų rūgštys ir išlieka kalorijų. Tada produktas nebebus naudingas.
Pasirinkite deserto rūšį.
Riešutai yra brangios žaliavos, todėl gamintojai paprastai juos derina. Į migdolus prideda daug žemės riešutų, o „migdolų” chalvos kaina yra daug didesnė nei žemės riešutų.
Saulėgrąžų chalva yra pigesnė, bet ne mažiau naudinga. Saulėgrąžų sėklos yra pigiausia žaliava, todėl nėra pagrindo suklastoti sudėtį.
Laikykite šaldytuve.
Kad desertas nereaguotų su deguonimi, atidarytą pakuotę padėkite į šaldytuvą.