Antradienis, 22 spalio, 2024

Naujausi

Perskaičius šį straipsnį, jūs niekada nebeišmesite svogūnų lukštų! Neįtikėtina nauda

Svogūnai yra viena iš dažniausiai naudojamų daržovių visose pasaulio virtuvėse, kuriose kalbama apie unikalų skonį ir daug naudos sveikatai. Tačiau mes visi išmetame svogūnų lukštus.

Na, šiandien mes stengsimės įtikinti jus daugiau to nedaryti.

Tyrimai parodė, kad svogūnų lukštai turi didelį antioksidantų kiekį ir tai žymiai pagerina bendrą sveikatą.

Rudas išorinis sluoksnis yra turtingas antioksidantų, maistinių skaidulų ir flavonoidų šaltinis, prisidedantis prie odos sveikatos.

Be to, svogūnų lukštuose gausu galingų pigmentų, vadinamų kvercetinu, kuris neleidžia užsikimšti arterijoms ir mažina aukštą kraujospūdį, turi stiprių raminamųjų savybių ir gydo nemiga.

Be to, jis turi stiprių antibakterinių, antioksidacinių, priešnavikinių ir priešgrybelinių savybių. Ji taip pat sunaikina vėžio, laisvųjų radikalų, kaltininkus.

Tyrimai taip pat parodė, kad svogūnų lukštuose gausu netirpių pluoštų, kurie palaiko atitinkamus dvitaškio peristaltinius judesius.

Be to, netirpūs pluoštai pašalina sukauptus žarnyno toksinus, reguliuoja pH vertes ir taip pat užkerta kelią vėžio ląstelių susidarymui.

Įdėjus svogūnų lukštus į mitybą, sumažės rizika susirgti:

2 tipo diabetu

širdies ir kraujagyslių ligomis

virškinimo trakto problemomis

nutukimu

storosios žarnos vėžiu

Mes pateiksime svogūnų arbatos receptą, kuris bus puikus būdas išvengti visų anksčiau nurodytų problemų.

2 valgomuosius šaukštus susmulkintų svogūno lukštų užpilkite 400 ml verdančio vandens, palikite pritraukti 6 valandoms, nukoškite ir nuo 7 iki 10 dienų gerkite po ketvirtadalį stiklinės 3 kartus per dieną, likus pusvalandžiui iki valgio. Po savaitės pertraukos kursą pakartokite.

Pastaba: svogūnų lukštai nerekomenduojami nėščioms moterims ir žindančioms motinoms.

Šaltinis

Įdomūs video