Puiki idėja, kaip pagaminti puikų desertą, kurio net nereikia kepti. Jis puikiai tiks prie kavos!
Desertas yra tikrai aukščiausios klasės, jį galite paruošti stiklinėse ar kepimo inde, arba tiesiog dubenyje.
Taip pat šį kremą galite naudoti kaip pyragų ir desertų kremą, jis labai skanus ir lengvai paruošiamas.
Jums reikės:
- Grietinės – 500 g
- 1 indelio plakamos grietinėlės
- Kondensuoto pieno – 300 g
- Želatinos – 1 paketėlio
- Vandens – 150 ml
Pasirinktinai:
- Trapių sausainių
- Kavos – sausainių mirkymui
Glajui:
- 250 ml plakamos grietinėlės
- 200 g šokolado
Gaminimo eiga:
Paruoškite desertui skirtą dubenį.
Desertą galite gaminti visiškai be sausainių, tik kaip kremą.
Jei norite, ant dubens dugno galite sudėti sausainių sluoksnį.
Sausainius galite pamirkyti paruoštoje kavoje, piene arba kakavoje.
Paruoškite kremą:
Plakite grietinėlę, kol ji taps standžios konsistencijos.
Gerai išmaišykite grietinę su kondensuotu pienu ir plakta grietinėle.
Želatinai leiskite išbrinkti nedideliame kiekyje vandens.
Tada ištirpinkite ją, kaitindami vandens vonelėje.
Jei norite, galite naudoti šaltą želatinos standiklį.
Ištirpintą želatiną įmaišykite į grietinėlę ir supilkite į dubenį.
Galite ją dėti tiesiai į dubenį arba ant sausainių sluoksnio, viskas priklauso nuo jūsų pasirinkimo. Taip pat galite sluoksniuoti kremą ir sausainius.
Paruoškite glajų:
Grietinėlę pašildykite puode ant ugnies.
Šokoladą sulaužykite ir sudėkite į grietinėlę, maišydami ištirpinkite. Jei norite, galite pagreitinti visą procesą, pašildydami masę mikrobangų krosnelėje.
Ant kremo viršaus užpilkite šokoladinį glajų.
Leiskite sustingti ir patiekite.
Linkime gero skonio!