Daržovių trintuvas arba tarka – nepamainomas dalykas kiekvienoje virtuvėje. Daugelis maisto gaminimo entuziastų net atsisako virtuvinio kombaino senos geros metalinės trintuvės naudai. Tačiau, pasirodo, kad mažai kas žino, kam iš pradžių buvo sumanyta jos smulki dygliuota pusė, kurią dabar dažnai vadiname „bulvine“.
Paprastai ji naudojama česnakams arba bulvėms tarkuoti, norint gauti smulkią tyrelę. Tiesa, trintuvės plovimo procesas po tokių procedūrų tampa labai sudėtingas.
Tarka daržovėms ir netikėta bulvinės pusės paskirtis
Kaip paaiškėjo, senais laikais šeimininkės vaisiams ir daržovėms naudojo smulkią, bulvinę trintuvės pusę. Gal dar atsimenate, kad taip darė jūsų mama ar senelė? Jos išspausdavo tarkuotą masę ir taip gaudavo šviežių sveikų sulčių. O vaikai su džiaugsmu valgė tyrelę.
Šiandien šis tyrės ruošimo būdas yra pasenęs ir pamirštas. Šeimininkės ir šeimininkai jau seniai įsigijo elektrinius smulkintuvus. Tačiau smulkioji pusė gali būti naudojama kitaip. Pavyzdžiui, riešutams, citrusinių vaisių žievelei, imbierui ar džiūvėsėliams smulkinti.
Kaip išvalyti trintuvę po naudojimo
Po gaminimo trintuvę lengvai nuvalysite senu dantų šepetėliu. Beje, senų šepetukų apskritai geriau neišmesti. Juk jie visada bus naudingi buityje. Taigi, nebereikės plėšyti savo indų šluostės į kietą trintuvės paviršių ir nesusibraižysite savo rankų. Išbandykite, šepetukas tikrai palengvins trintuvės plovimą!