Beveik kiekvienoje virtuvėje yra po mikrobangų krosnelę, su kuria galima greitai sušildyti šaltą patiekalą. Šildymas užtrunka nuo 10 sekundžių iki 5 minučių.
Bet ar žinojote, kad mikrobangų krosnelė gali būti naudojama kitaip?
1. Česnakui nulupti
Vos 15 sekundžių mikrobangų krosnelėje ir lukštas atkimba nuo česnako tarsi pasakius burtažodį!
2. Pasenusiai duonai atšviežinti
Popierinį rankšluostį sudrėkinkite šaltu vandeniu, išspauskite drėgmės perteklių ir į jį suvyniokite sudžiuvusią duoną.
Tada įdėkite ją 10–20 sekundžių į mikrobangų krosnelę. Duona taps minkšta ir neįtikėtinai skani!
3. Sultims iš vaisių ir daržovių išspausti
Vaisiai duos daugiau sulčių, jei 10 sekundžių palaikysite juos mikrobangų krosnelėje.
4. Užkandžiams iš riešutų padaryti
Ant riešutų užlašinkite kelis lašus alyvuogių aliejaus, keletą sekundžių pašaukite į mikrobangų krosnelę ir mėgaukitės neįtikėtinu šviežių riešutų aromatu.
5. Cukrui suminkštinti
Ant cukraus užlašinkite keletą lašų vandens ir 25-30 sekundžių pašildykite vidutine galia mikrobangų krosnelėje (geriausiai cukrų įdėti į plastikinė pakuotę).
6. Tešlai iškildinti
Uždenkite indą su tešla rankšluosčiu ir 3 minutėms įdėkite į mikrobangų krosnelę su stikline vandens. Tešla pakils daug greičiau!
7. Daržovėms nulupti
Kietos daržoves (pvz., pomidorus, moliūgus ar baklažanus) bus lengviau nulupti, jei jas įdėsite į mikrobangų krosnelę 15 sekundžių.
8. Svogūnui supjaustyti be ašarų
Palaikykite svogūną 30 sekundžių mikrobangų krosnelėje ir galėsite jį pjaustyti be ašarų!
9. Traškiai šoninei paruošti
Sudėkite šoninės gabalėlius ant lėkštės ir kepinkite mikrobangų krosnelėje.
10. Pupelėms išvirti
Ar žinojote, kad, prieš verdant, nebūtina žirnių ir pupelių mirkyti keletą valandų? Tiesiog užpilkite jas vandeniu ir įdėkite į mikrobangų krosnelę 10 minučių. Gausite sveiką ir skanų patiekalą.