Grietinėlės sūris – tai tiek vaikų, tiek suaugusiųjų mėgstamas skonis. Tačiau parduotuvės produkto sudėtis kelia nerimą.
Mūsų puslapio skaitytoja, nori su jumis pasidalinti savo močiutės receptu!
Be to, sūrio naudojimas yra naudingas sveikatai, nes jis yra pagrindinis produktas ilgam gyvenimui.
Ingredientai:
- varškės – 500 gramų;
- kiaušiniai – 2 vnt.
- naminė grietinė – 2-3 šaukštai;
- grybai (pievagrybiai) – 200 gramų;
- petražolės arba krapai – 5 šakelės;
- soda – 1 šaukštelis;
- druskos pagal skonį
Virimas
1. Gerai sumaišykite visus ingredientus su maišytuvu tolygiai.
2. Po to virkite masę virš vandens vonelės nuolat maišydami. Masė turėtų visiškai ištirpti ir tapti vientisa. Jei tai neįvyksta – jūs per trumpai verdate.
3. Nuplaukite grybus, nulupkite ir supjaustykite smulkiai. Kepkite keptuvėje.
4. Smulkiai supjaustykite žalumynus.
5. Kai masė yra visiškai homogeniška, įdėkite žalumynus ir grybus. Gerai išmaišykite.
6. Nedelsiant išimkite iš ugnies ir supilkite į formą, visiškai atvėsinkite iki kambario temperatūros ir po to įdėkite į šaldytuvą, kol jis sukietėja.
Savo skoniui galite pasirinkti papildus. Pavyzdžiui, galite padaryti su pipirais, česnakais.