Mano močiutė būtų pasakiusi, kad geriems kotletams reikia svogūnų, grietinės, kiaušinio ir džiūvėsėlių. Ji net ir pažadinta vidury nakties būtų pasakiusi, kaip paruošti tikrai skanius kotletus, tačiau ji nežinojo vieno dalyko: kokius svogūnus reikia naudoti kotletų ruošimui.
Virtuvėje dirbu jau 15 metų, tačiau iki šiol nežinojau, kokius svogūnus vertėtų dėti į faršą.. Kartais įmaišydavau žalių svogūnų, kartais keptų… Kartais juos susmulkindavau trintuve ar pakepindavau su morkomis. Tiesa, turiu pripažinti, kad pastarasis pasirinkimas kotletus paverčia sultingesniais. Žinoma, tai tik mano nuomonė…
Pasidomėkime, ką apie tai mano kiti virtuvės šefai.
Virtuvės šefas Aleksejus Antipovas teigia, kad į faršą visada deda keptų svogūnų. Ta pati taisyklė taikoma ne tik raudonai mėsai, bet taip ir paukštienai bei žuviai. Jei į mėsą dedami žali svogūnai, po kurio laiko ji tampa rūgštoko skonio.
Žinoma, dažniausiai paruoštą faršą iš karto kepame, tačiau svarbu žinoti, kad mėsa su žaliais svogūnais genda greičiau nei su apkeptais.
Jei vis dar svarstote, kokius svogūnus naudoti patiekalams iš faršo, naudokite apkeptus!