Kaip manote, koks maisto produktas labai svarbus kiekvienam virėjui? Be abejo, tai sviestas!
Jo minkšta tekstūra puikiai tinka gaminti grietinėlę, pyragus bei padažus. Net sumuštinis tampa skanesnis, jei ant duonos užtepate sviesto.
Bet čia išryškėja nedidelė problema: norint išsaugoti sviesto skonį, jį reikia laikyti šaldytuve. Daugumai patiekalų svietas turi būti naudojamas minkštintoje formoje. Tad gaminant dažnai reikia palaukti, kol sviestas truputį sušyla ir tampa minkštas.
Aišku, apdairios namų šeimininkės iš anksto jį išima iš šaldytuvo… O kas, jei mums dabar ir greitai reikia minkšto sviesto? Yra vienas nesudėtingas būdas, kurį naudoja profesionalūs virėjai. Tai naudinga visiems, nes leidžia per kelias sekundes suminkštinti sviestą.
Triukas su stikline
Taigi, atsipjaukite sviesto gabalą ir padėkite į lėkštę.
Tada paimkite paprastą stiklinę ir įpilkite į ją karšto vandens.
Po poros sekundžių išpilkite vandenį ir uždenkite stikline sviestą. Pakaks 2 minučių, kad jis taptų minkštas.
Tai lengviausias ir greičiausias būdas išlydyti sviestą. Tačiau yra ir kitų metodų!
1. Supjaustykite sviestą mažais gabalėliais
Didelis sviesto gabalas tirps pakankamai ilgai. Atsipjaukite jo tik tiek, kiek jums reikia ir tada susmulkinkite į mažesnes dalis.
2. Iškočiokite sviestą
Pirmiausia padėkite sviestą ant pergamento ar folijos, o tada iškočiokite jį kaip tešlą.
3. Pamuškite sviestą mediniu šaukštu
Pirmiausia įdėkite sviestą į plastikinį maišelį, o tada tiesiog muškite mediniu šaukštu ar bet kokiu kitu virtuviniu daiktu.
4. Plakite šluotele ar mikseriu
Šis metodas gerai tinka, jei reikia suminkštinti didelį kiekį sviesto. Supjaustykite jį į gabalėlius, o tada plakite gilioje lėkštėje.
Gal žinote dar kokių nors metodų? Pasidalinkite komentaruose!