Šokoladas jau seniai naudojamas ne tik kulinarijoje, bet ir tam tikrais medicininiais tikslais. Susipažinkite su šokolado vartojimo svarba ir teigiamais pokyčiais, kurie gali pasireikšti, jei valgysite jo pusryčiams.
Atkursite smegenų funkciją
Žmonės, valgantys juodojo šokolado bent kartą per savaitę, greičiau mąsto ir pasižymi geresne atmintimi. Flavanolis, kakavoje randamas junginys, padidina smegenų kraujotaką ir stimuliuoja atminties bei pažinimo funkcijas. Jei ruošiatės egzaminui, pabandykite pusryčiams valgyti šokoladą.
Sumažės apetitas
Šokoladas yra viena iš lieknėjimo paslapčių. Įprotis pusryčiams valgyti juodąjį šokoladą padės išlaikyti tam tikrą apetitą ir sumažinti nesveiko maisto vartojimą. Valgant kaloringus pusryčius su šokoladu, galima sumažinti per visą dieną suvartojamų kalorijų kiekį.
Pakelsite sau nuotaiką
Ar rytais jaučiatės tingus ir mieguistas? Tada rekomenduojama pusryčiams valgyti juodąjį šokoladą. Valgant šokoladą skatinamas hormonų, tokių kaip endorfinai, serotoninas ir dopaminas, išskyrimas, o jie pakelia nuotaiką ir daro žmogų budresnį bei optimistiškesnį. Kitaip tariant, šokoladas yra vaistas nuo depresijos.
Bus naudos jūsų sveikatai
Žmonės, reguliariai valgantys šokoladą, rečiau serga širdies ir kraujagyslių ligomis bei patiria insultą nei kiti. Valgant juodąjį šokoladą palaikoma širdies veikla, sumažinamas kraujospūdis, išskiriama azoto rūgštis ir atpalaiduojamos kraujagyslės.
Tinkamas juodojo šokolado vartojimas skatina medžiagų apykaitą ir kovoja su diabetu. Juodasis šokoladas taip pat sumažina MTL arba blogojo cholesterolio kiekį, kuris užkemša arterijas, ir padidina DTL arba gerojo cholesterolio kiekį. Šį teigiamą poveikį jūsų kūnas gali pajausti bet kada, kai valgote juodąjį šokoladą, tačiau jo valgymas ryte yra raktas į teigiamą dienos pradžią.
Gausite energijos dirbti
Kaip ir kavoje bei arbatoje, taip ir kakavoje yra kofeino. Tiesa, baltasis šokoladas neturi kofeino, o juodasis turi jo daugiausiai iš visų šokolado rūšių. Lyginant su kitais kofeino turinčiais maisto produktais, šokoladas suteikia daugiau žvalumo.
Palaikysite imuninę sistemą
Šokoladas yra labai maistingas, nes jame gausu kalcio, vario, magnio ir kalio. Be to, jame yra antioksidantų. Šokolade esantys flavanoliai pašalina ląstelių pažeidimus, kuriuos sukelia tabako dūmai, oro tarša ir alkoholio vartojimas.
Pagerinsite fizinį pasirengimą
Juodasis šokoladas padidina azoto rūgšties kiekį organizme, sutrumpina raumenų atsistatymo laiką ir skatina jų augimą. Įpraskite valgyti juodąjį šokoladą prieš ir po treniruočių.
Kaip kitaip vartoti šokoladą, jei nemėgstate jo plytelių?
Gerkite kaip kokteilį. Į pusryčių gėrimą pridėkite šaukštelį kakavos ar šokoladinio kremo.
Gerkite karštą šokoladą. Vietoj kavos išbandykite karštą šokoladą. Jei norite jaustis energingesnis, rekomenduojama gerti moka, kavos ir karšto šokolado mišinį. Reguliarus karšto šokolado vartojimas yra svarbus pažinimo funkcijai ir atminčiai palaikyti.
Valgykite šokolado ir kakavos sausainius. Jei pats kepate sausainius ir duoną, į kepinius galite įdėti kakavos miltelių arba pasigaminti sausainių su šokolado drožlėmis.
Valgykite naminį šokoladą. Jei šokoladas parduotuvėse yra per brangus, jį galite lengvai pasigaminti pats.
Rinkitės šokoladines avižas. Pusryčiams taip pat galite valgyti šokoladinius sausainius ar šokoladines avižas.
Koks šokoladas jūsų mėgstamiausias?