Daugelis nedrįsta į patiekalus dėti citrinos, nes su jos skoniu galite lengvai persistengti. Yra labai plona riba tarp malonaus, lengvo rūgštumo ir ryškaus kartumo. Todėl virėjams patariama šį ingredientą naudoti labai atsargiai. Šiandienos straipsnyje mes jums pasakysime vieną gudrybę, kaip galite saugiai naudoti citriną, ruošiant kulinarinius šedevrus. Dabar šaldiklyje visada turėsite pora citrinų. Šaldytų citrinų nauda akivaizdi: žievelė praranda kartumą!
Šaldytų citrinų nauda
Norėdami užšaldyti citrinas, pirmiausia kruopščiai nuplaukite jas po tekančiu vėsiu vandeniu. Tada nusausinkite kiekvieną citriną popieriniu rankšluosčiu. Tuomet galite jas šaldyti. Patogumui rekomenduojame naudoti mažą plastikinį indelį. Tokiu būdu vėliau nereikės ieškoti citrinų visame šaldiklyje.
Svarbus dalykas: citrinos turi būti užšaldytos kartu su žievele, jų nereikia nulupti. Bet kuriuo metu galite išimti šaldytas citrinas ir sutarkuoti žievelę. Tokios citrinos gali būti dedamos tiek į saldžius, tiek į sūrius patiekalus.
Pyragai su citrinų įdaru yra ypač skanūs. Galite pridėti šiek tiek žievelės į tešlą ir žinoma, nepamiršti sulčių. Taip pat rekomenduojame naudoti šaldytas citrinas, gaminant padažus mėsai ir žuviai. Kiekvieną receptą paįvairina lengvas rūgštumas su subtiliu citrinos skoniu.
Beje, nedideliais kiekiais citrinos žievelė visai nejaučiama. Tačiau mėsa ir žuvis tampa švelnesnės. Mano vaikai bėga nuo citrinos ir net nenori apie tai girdėti. Tačiau kai pradėjau šaldyti jas, vaikai nejaučia šio slapto ingrediento. Taigi, visiems kulinarijos mėgėjams patariame pasinaudoti šiuo kulinariniu triuku. Pažadame, kad rezultatas jus maloniai nustebins!