Maisto gaminimas yra didelis mokslas. Net labiausiai patyrę virėjai prisipažįsta, kad nuolat atranda kažką naujo. Ir nors atrodo, kad niekas mūsų nenustebins, kartais nustebina net įprasti dalykai. Pasirodo, kad tokius maisto produktus kaip česnakai, pomidorai ar avižiniai dribsniai dažnai valgome neteisingai.
Ir tai nėra prasimanymai, o mokslininkų paaiškinimai. Esame nustebę, kad daugelio rūšių produktus naudojame ne pačiu geriausiu būdu. Todėl mes negauname iš maisto didžiausios naudos. Ir tai nemaloniai nustebina atvykusius pas mus užsieniečius.
Tinkama mityba
Taigi, su kokiais produktais nėra taip paprasta, kaip mes visada manėme?
Avižiniai dribsniai
Yra klaidinga nuomonė, kad avižinius dribsnius reikia virti tik vandenyje, vengiant bet kokių priedų. Tiesą sakant, didžiausią naudą iš produkto galima gauti tik tada, jei jie yra verdami piene. Jei į patiekalą įdėsite šiek tiek riešutų ir uogų, vengdami įprasto cukraus, gausite maistingą maistą, kuris energizuos jus visą dieną.
Morkos
Mes dažnai valgome morkas žalias. Tačiau iš virto produkto yra daugiau naudos. Faktas yra tas, kad tas pats pagarsėjęs karotinas (būtinas akims, saugantis nuo vėžio ir senėjimo) iš virtų morkų pasisavinamas 5 kartus geriau. Virtos formos produktas taip pat rekomenduojamas tiems, kurie turi problemų su virškinimu.
Pomidorai
Švieži pomidorai yra mėgstami ant kiekvieno stalo. Dažniausiai pomidorai naudojami salotoms. Tačiau organizmui reikalingiausi yra troškinti pomidorai. Čia esanti medžiaga likopinas yra geriau absorbuojamas. Tai sumažina vėžio ir širdies bei kraujagyslių ligų išsivystymo riziką.
Moliūgas
Moliūgų žievėje (kurią mes nupjauname ir išmetame) yra daug esminių elementų. Joje ypač gausu cinko, kuris palaiko sveiką odą ir nagus. Siekiant tokios naudos, verta virti ir vartoti moliūgų žievelę, nepaisant jos kietumo.
Brokoliai
Jų neverta troškinti ir kepti, nes vertingiausi brokoliai yra žali arba garinti. Taip pat svarbu žinoti, kad augalų stiebai, kuriuose yra būtinų vitaminų ir mineralų, taip pat yra maistingi.
Česnakai
Toliau gausiai pjaustote česnaką sriuboms ir kitiems patiekalams? Neverta, nes produktas išlaiko daug daugiau naudos sutrintoje formoje. Tačiau, prieš dėdami į maistą česnaką, leiskite jam 10 minučių „nusistovėti“, kad maistinės medžiagos taptų aktyvios.
„Saldžių“ produktų ypatybės
Kiviai
Nepatrauklioje šio vaisiaus žievėje yra 3 kartus daugiau antioksidantų nei minkštime. Štai kodėl užsieniečiai didelėmis akimis žvelgia į tai, kaip prieš valgydami lupame kivį.
Greipfrutai
Panaši istorija su greipfrutais. Jų žievėje yra daug vitamino C, tačiau mes visada ja atsikratome pirmiausia. Žinantys žmonės nenuluptus greipfrutus mieliau praleidžia per mėsmalę, įdeda medaus ir padeda į šaldytuvą. Šis mišinys puikiai tinka arbatai, jis gerai valo kraujagysles.
Granatas
Faktas yra tas, kad mes nežinome, kaip tinkamai nulupti šį vaisių. Bet tam jums reikia tik šaukšto ir gilaus dubenėlio. Nupjaukite viršų, tada perpjaukite išilgai, išskleiskite ir braukite šaukštu. Padaryta. Galite mėgautis.
Cinamonas
Šį prieskonį gausiai dedame į įvairius kepinius ar desertus. Tačiau to nepakanka. Norint visapusiškai pasinaudoti cinamonu, jis turėtų būti naudojamas visur, kur įmanoma. Cinamono rekomenduojama pridėti prie mėsos, žuvies, košės ir net arbatos. Produktas reguliuoja cukraus kiekį kraujyje, stimuliuoja smegenų veiklą. Svarbiausia įsitikinti, kad jūsų šeima nėra alergiška šiam nuostabiam produktui.
Tai tokie įdomūs ir netikėti atradimai. Nors gerai, kad mes nuolat sužinome daugiau net apie įprastą maistą. Galų gale, tai leidžia mums maksimaliai juo pasinaudoti.