Mitybos specialistai pataria nepadauginti riebalų, nepaisant jų kilmės. Jei mes kalbėsime apie produkto naudą, geriau kepimui naudoti nerafinuotą kokosų aliejų ar sviestą. Tačiau yra nedidelis niuansas.
Mes nesame įpratę kepti svieste, nes karštoje keptuvėje jis iškart pajuoduoja. Pasirodo, kad priežastis yra sudėtyje esantis cukrus ir baltymai, kurie dega aukštoje temperatūroje. Norėdami, kad kiaušinienė būtų mėgstamiausi pusryčiai, pabandykite kepti kiaušinius ghee svieste. Jis yra puikus skonio ir sveikatos derinys. Jokių kancerogenų, tik turtinga vitaminų sudėtis!
Ghee yra labai lengva pagaminti. Paimkite kokybišką sviestą ir ištirpinkite puode su storu dugnu ant silpnos ugnies. Kai sviestas ištirps ir pradės lėtai virti, iš jo išgaruos vandens perteklius, o balti burbuliukai virs putomis. Kietosios dalelės (pieno cukrus ir baltymai) pradės tamsėti ir sulips po 8–10 minučių.
Kai skystis tampa tamsiai auksinis, nukelkite nuo ugnies ir perkoškite per kelis marlės sluoksnius. Įdėkite švarų sviestą į šaldytuvą ir naudokite kepimui. Kiaušinienė bus nepralenkiama!
Sviestas kepimui nėra vienintelė paslaptis… Šiame straipsnyje išanalizavome naudingiausius virtuvės triukus ir surinkome geriausius iš jų.
NAUDINGI TRIUKAI
1. Pati subtiliausia kiaušinienė gausis, jei kepsite ją vandenyje. Įpilkite pusę keptuvės vandens ir palaukite, kol užvirs. Atsargiai įmuškite kiaušinius į vandenį ir uždenkite dangčiu. Patiekalas paruoštas per 2 minutes!
Prieš patiekiant kiaušinius, paruoškite padažą: 3 šaukštus alyvuogių aliejaus arba grietinėlės sumaišykite su 1 skiltele česnako ir 1 arbatiniu šaukšteliu citrinos sulčių, kruopščiai išmaišykite. Ši subtili kiaušinienė tikrai patiks jūsų artimiesiems.
2. Atšalusią picą ar pyragą pašildykite mikrobangų krosnelėje su stikline vandens, jis išgaruos ir patiekalas neišdžius.
3. Šviežius kepinius ar duoną galima laikyti šaldiklyje, atšildžius jie bus tokie pat minkšti. Prieš užšaldant, suvyniokite daiktus į foliją arba įdėkite į sandarų maišelį.
4. Netikėtų svečių atveju pasigaminkite sausainių, kuriuos galite kepti keptuvėje. Padarykite tešlą.
Pasirinkite bet kokį įdarą – riešutus, cukatas, razinas, aguonas. Iš tešlos iškočiokite dešrą, apvyniokite maistine plėvele ir padėkite ją į šaldiklį. Šaldiklyje tokį ruošinį galima laikyti iki 4 mėnesių.
Kai tešla šiek tiek atšildoma, supjaustykite 5 mm storio sausainius. Kepkite sausoje keptuvėje ant silpnos ugnies, kepkite iš dviejų pusių arba 10 minučių orkaitėje 180 laipsnių temperatūroje.
5. Jei sultinys yra per riebus, kelis ledo gabalėlius suvyniokite į popierinį rankšluostį ar servetėlę ir perbraukite per patiekalo viršų. Popierius sugers riebalų perteklių, ledas greitai atvėsins ir jie liks ant servetėlės.
6. Norėdami išspausti daugiau sulčių iš apelsino, pirmiausia jį atšaldykite ir tada 20 sekundžių kaitinkite mikrobangų krosnelėje.
7. Prieš pjaustydami svogūną ,padėkite jį 30 minučių į šaldiklį. Šis metodas apsaugos jus nuo ašarų, ruošiant patiekalus. Atšildytų svogūnų geriau nedėti į salotas.
8. Po gaminimo maišytuvą sunku išvalyti. Kad būtų lengviau, į indą įpilkite šiek tiek šilto vandens ir indų ploviklio, ir įjunkite jį kelioms sekundėms. Belieka tik išskalauti vandeniu!
9. Geriausia vieta imbierui laikyti yra šaldiklyje. Jis ilgiau išliks šviežias, o užšalus bus lengviau sutarkuoti.
10. Laikykite grybus popieriniame maišelyje. Kondensatas susidaro polietilene, drėgmė sukelia miltligę, o grybai sugenda. Geriausia vieta laikyti tamsi, sausa, vėsi.
11. Norėdami išvalyti keptuvę nuo senų riebalų ir anglies nuosėdų, valykite ją specialiu tirpalu. Paimkite 500 g sodos, skalbinių muilo ir 200 ml silikatinių klijų. Užpildykite didelę talpyklą vandeniu, kad ji visiškai uždengtų keptuvę, ir pašildykite.
Supilkite soda ir tarkuotą muilą. Gerai sumaišykite, muilas turėtų ištirpti. Į tirpalą įdėkite keptuvę, užvirkite ir kaitinkite dar 15 minučių. Tada nukelkite nuo ugnies ir palaikykite indą paruoštame tirpale kelias valandas. Po šių procedūrų anglies nuosėdos pašalinamos labai lengvai.
12. Biskvitas iškeps lygiu viršumi, jei sutepsite tik formos dugną, o šoninius kraštus paliksite sausus. Per gausus tepimas neleidžia pyragui tolygiai pakilti.
13. Naudokite mikrobangų krosnelę rankšluosčiu dėmių pašalinimui. Nešvarų rankšluostį pamirkykite vandenyje ir gerai patrinkite skalbimo muilu. Dėkite į plastikinį maišelį, suriškite ir kaitinkite vidutinėje galioje 2-3 minutes. Švelniai ištraukite karštą maišelį ir nuplaukite šluostę švariu vandeniu.
14. Kad laikant tuščius plastikinius indus nesusidarytų nemalonus kvapas, į kiekvieną įberkite žiupsnelį druskos.
15. Jei sriuba per sūri, įdėkite į ją didelę nuluptą bulvę, ji sugers druskos perteklių.
16. Kad bulviniai blynai būtų gražūs aukso rudos spalvos ir traškios plutos, įtarkuokite 3-4 svogūnus į bulves ir įpilkite 1 šaukštą grietinės. Į paruoštą tešlą įdėkite kelis šaukštus saulėgrąžų aliejaus, tada kepdami sunaudosite jo mažiau.
Namų ruošos darbai ir kasdieniai darbai užima daug laiko. Norėdami daug lengviau gaminti, naudokitės mūsų patarimais.