Kefyras yra skanus ir sveikas fermentuotas pieno gėrimas. Jis malšina alkį, yra pilnas naudingų bakterijų. Tačiau ne visi žmonės gali jį gerti. Svarbu atsižvelgti į kontraindikacijas. Jei pamiršite apie tai, galimos nemalonios organizmo reakcijos. Apie tai pokalbio metu su NEWS.ru atstovais papasakojo mitybos specialistė Natalija Kruglova. Ji pažymėjo, kad šis produktas neturėtų būti vartojamas tų žmonių, kurie kenčia nuo vis pasikartojančių spuogų ir alergijos karvės pieno baltymui.
Be to, mitybos specialistė pabrėžė, kad kefyrą iš raciono rekomenduojama išbraukti tiems žmonėms, kurie susiduria su fermento, virškinančio pieno produktus, trūkumu. Tai fermentas, kuris virškina pieno produktuose esančius angliavandenius. Priešingu atveju galimas kūno patinimas, virškinimo sutrikimai.
Sergant virškinamojo trakto ligomis (gastritu, opalige), šiuo klausimu reikia individualiai pasitarti su gydytoju. Nors kefyras sveikas daugeliui, reikėtų turėti omeny šiuos požymius ir atkreipti dėmesį, ar jie pasireiškia kaskart pavartojus pieno produktus.