Labai dažnai mes nepaisome tinkamo ingredientų derinimo patiekaluose. Vengiame sveikų maisto produktų, kurie turėtų padaryti mus sveikesniais.
Nė viena šventė neapsieina be salotų, pagardintų majonezu, marinuotos mėsos ir užkandžių su duona. Ir net kai mums atrodo, kad šventinis meniu ar dienos racionas yra subalansuotas, kažkas yra ne taip. Kokia problema? Išsiaiškinkime tai kartu.
5 netinkami maisto gaminimo pavyzdžiai
Vištiena
Labai dažnai barbekiu padažas, teriyaki ir garstyčios su medumi naudojami kaip vištienos marinatas. Tačiau tai neteisinga, nes tokiu būdu jūs sumažinsite naudingas mėsos savybes dėl didelio ir kenksmingo cukraus kiekio padažuose. Jei norite to išvengti, naudokite tokį marinatą, kurį lengva pasigaminti namuose.
Salotos
Jei norite kuo daugiau maistinių medžiagų gauti iš salotų lapų, nenaudokite parduotuvėse parduodamų vadinamųjų „lengvųjų“ padažų. Ryški pakuotė slepia didelį kalorijų kiekį, o mažą riebalų procentą kompensuoja didelis cukraus kiekis. Pabandykite salotas gardinti alyvuogių aliejumi, tai daug sveikiau.
Pilno grūdo duona
Dietos besilaikantys žmonės žino, kad pilno grūdo duona yra daug geresnė nei įprasta duona. Bet kai tik ant šviežios duonos gabalėlio užtepame sviestą, varškę ar lydytą sūrį, visas naudingumas akimirksniu dingsta. Visose vadinamosiose užtepėlėse yra daug sočiųjų riebalų. Geriau pabandykite naudoti natūralų žemės riešutų sviestą arba apkepti duoną kiaušinių baltymuose.
Baltieji kopūstai
Termiškai apdorojant daržoves, žūsta beveik viskas, kas jose naudinga. Tai ypač pasakytina apie kopūstus, nes termiškai juos apdorojant, sudėtyje esantys liuteinas ir karotinas nustoja daryti teigiamą poveikį žmogaus regėjimui.
Mėsa su daržovėmis
Atrodytų, kaip galima paruošti mėsą su daržovėmis taip, kad tai būtų kenksminga? Labai lengva! Viskas, ką jums reikia padaryti, tai pagaminti salotas. Pjaustydami daržoves į mažus gabalėlius, jūs pažeidžiate audinius, taip atimdami iš ląstelių tarpląstelinį skystį, kuriame yra visi naudingi mikroelementai.
Kaip matote, labai lengva sugadinti sveiką maistą, o dažnai tai darome visiškai nesąmoningai. Net neįtardami, kokią žalą darome savo kūnui. Yra daug netinkamų maisto produktų derinimo pavyzdžių, todėl būkite atsargūs, planuodami šventinį meniu ir organizuodami savo mitybą. Sėkmės!