Beveik visi mėgsta sūrį, o jo rūšių yra tiek daug, kad kiekvienas ras kažką sau. Neseniai atradome kažką visiškai naujo: sūrį, apteptą sūdytu sviestu.
Sūris yra puikus maisto priedas. Jis puikiai tinka salotoms, sumuštiniams ar sriubai. Yra tikrai daug derinių. Štai kodėl turėtumėte sūrį patepti sūdytu sviestu!
Kodėl sūrį verta tepti sūdytu sviestu?
Tai yra triukas, kurį mums papasakojo mūsų draugas, sūrio mėgėjas. Jis ne tik tikras gurmanas, bet ir puikiai moka gaminti naminius sūrius. Kai tik jį aplankome, negalime neparagauti jo gaminių. Neseniai ji mums parodė gudrybę, leidžiančią pratęsti sūrių (ypač minkštųjų ir varškės) šviežumą. Reikia ištepti sūrį sviestu ir druska. Taip ant jo neatsiras pelėsis. Sūdytas sviestas sukurs savotišką apsauginį sluoksnį sūrio paviršiuje, kuris apsaugos gaminį nuo drėgmės. Be to, sūris taip greitai neišdžius. Nereikia naudoti daug sviesto. Pakanka tik plono sluoksnio. Dėl to sūris šaldytuve išsilaikys net kelias savaites.
Kaip pasigaminti naminį sūrį?
Pamirškite sūrio pirkimą parduotuvėse. Ne visi jie yra natūralios ir geros sudėties. Žinokite, ką valgote, ir naudokite mūsų receptą, kad pasigamintumėte naminį sūrį.
Ingredientai:
- 1 litras pieno (3,2 proc.);
- 1 kg balto riebaus arba pusiau riebaus sūrio;
- 3 kiaušiniai;
- 100 g sviesto;
- 1 arbatinis šaukštelis kepimo sodos;
- 2 arbatiniai šaukšteliai čiobrelių;
- 1 arbatinis šaukštelis maltos paprikos;
- 1 arbatinis šaukštelis druskos.
Gaminimas:
Puode užvirkite litrą pieno. Suberkite smulkiai susmulkintą sūrį ir druską, išmaišykite. Kaitinkite, kol išsiskirs išrūgos. Gautą produktą pilkite ant sietelio ir išpilkite išrūgas. Dideliame puode įkaitinkite sviestą. Kai jis ištirps, suberkite sūrį ir intensyviai maišykite, kol jis taps skystas.
Įmuškite kiaušinius, tada išmaišykite. Įpilkite sodos ir vėl išmaišykite. Masė turi būti lydyto sūrio konsistencijos. Tada išjunkite dujinę. Suberkite čili ir čiobrelius. Įdėkite sūrį į plastikinį maišelį ir įdėkite į bet kurį indą. Pabaigoje viską įdėkite į šaldytuvą. Kitą dieną galite jį supjaustyti. Viskas!