Tiesą sakant, daugelis žmonių tikslingai pasirenka tirpią kavą ne tiek dėl taupymo, o todėl, kad tariamai joje yra mažiau kofeino. Tačiau ši nuomonė yra klaidinga, nes tirpioje kavoje šios medžiagos yra maždaug tiek pat. Tirpi kava yra labai prieštaringai vertinamas produktas, nes ji turi savo privalumų ir trūkumų.
Pavyzdžiui, ši kava suteikia gyvybingumo, tačiau tuo pat metu suaktyvina centrinę nervų sistemą ir gali sukelti arterinę hipertenziją. Tačiau kava yra tikra hipotonikos panacėja, nes ji leidžia tonometrui pasiekti didesnius skaičius.
Šis gėrimas provokuoja laimės hormono gamybą, tačiau dažnai vartojamas sukelia tikrą priklausomybę. Jei sistemingai išgeriate daugiau nei du kavos puodelius per dieną, vėliau jos atsisakę, galite susidurti su realiais priklausomybės padariniais, kurie apima galvos skausmą, agresyvumą, letargiją ir apatiją.
Kava padidina skrandžio rūgštingumą ir, jei ja piktnaudžiaujama, gali sukelti gastritą ar opas. Gėrimas pašalina kalcį iš kaulų ir sukelia dehidrataciją, o tai reiškia, kad oda sustingsta, kas paskatina celiulitą.
Tirpi kava parduotuvėse pateikiama įvairių formų. Atvirą šio gėrimo pakuotę galima laikyti ne ilgiau kaip 20 dienų – po to iš tokios kavos nebėra jokios naudos.
Jei perkate akivaizdžiai pigų produktą, galite susidurti su padirbtu gaminiu, kuriame bus gausu dažiklių, konservantų ir kitų cheminių medžiagų, nė kiek nenaudingų organizmui.