Svarbi patrauklios virtuvės taisyklė – joje neturėtų būti netvarkos. Visi daiktai turėtų būti kuo patogesni, funkcionalūs ir turėti savo vietą. Papildomi daiktai gadina bendrą erdvės įspūdį, virtuvė atrodo ankšta, netvarkinga ir net apleista.
Nepaisant visų pastangų sukurti nepriekaištingą švarą, daugelis iš mūsų negali atsikratyti posovietinio gyvenimo būdo primestų praeities likučių. Atkreipiame jūsų dėmesį į 10 dažniausiai pasitaikančių daiktų, kuriems virtuvėje vietos nėra.
Daiktai, kurių laikas atsikratyti
Reklaminiai magnetukai
Nėra nieko blogo rinkti kelioninius magnetukus. Bet kam prie jų kabinti magnetus su įmonės logotipais ir reklama? Tai ne suvenyrai, o tiesiog blogo skonio ženklas!
„Kūrybingi“ puodeliai su užrašais
Puodeliai su juokeliais padeda tiems, kurie neturi fantazijos įprastai dovanai. Visose virtuvėse yra bent vienas tokio tipo puodelis. Jei norite, kad jūsų virtuvė atrodytų gražiai, paslėpkite, o dar geriau išmeskite šiuos vulgarius ir beskonius daiktus.
Pasenusi indų kempinė
Šis nepakeičiamas daiktas nuolat liečiasi su drėgme. Sena kempinė sukuria idealią aplinką bakterijoms ir pelėsiui augti. Jei kempinė pastebimai patamsėjo, tada pats laikas ją mesti šiukšliadėžę. Negailėkite valymo priemonių, juk higiena virtuvėje yra daug vertingesnė!
Virtuvės peilių rinkinys
Daugelis žmonių virtuvėje turi peilių rinkinį ant gražaus stovo, nors naudojami vos keli. Net profesionaliems virėjams reikia tik 3-5 peilių. Patariame komplekte palikti tik tuos peilius, kuriuos naudojate, o likusius paslėpti giliau.
Konservuotos gėrybės
Vaisių ir daržovių konservavimas yra daug laiko reikalaujantis procesas. Be to, tai taip nenaudinga: visos produktuose esančios naudingos medžiagos žūsta. Nėra prasmės užpildyti virtuvę uogienėmis, agurkais, pomidorais ir kompotais. Konservuose lieka tik ląsteliena, nes vitaminai sunaikinami per pirmąsias terminio apdorojimo minutes.
Gaila pripažinti, bet daugiau nei 2 metų senumo konservus reikia išmesti į šiukšliadėžę. Juk kitais metais galima pasigaminti naujų. Tačiau mes manome, kad teisingiausias būdas surinkti vasaros turtus yra juos užšaldyti.
Vienas virtuvės rankšluostis įvairiems tikslams
Virtuviniai rankšluosčiai visada turi būti po ranka ir matomi, nes jie yra būtini daiktai. Bet svarbu nepamiršti, kad nepriimtina tą patį rankšluostį naudoti indams, rankoms ir viryklėms valyti. Venkite kilpinių rankšluosčių – jie greitai susitepa, po skalbimo ilgiau džiūsta, todėl idealiai tinka daugintis bakterijoms ir grybeliams.
Įvairūs maišeliai
Šis akcentas jau seniai yra juokelių tema socialiniuose tinkluose. Maždaug prieš 20 metų plastikinių maišelių dar trūko, jie buvo saugomi, plaunami, džiovinami, naudojami kelis kartus. Atrodytų, kad laikas susivokti, deficitas praėjo, ir jums nebereikia saugoti ir plauti maišelių.
Bet, prisipažinkite, net dabar jūsų virtuvėje kažkur yra maišelis su kitais maišeliais. Įsigykite porą gražių tekstilinių maišelių ir naudokite juos apsipirkdami.
Plastikiniai buteliai
Plastikinių butelių laikymas virtuvėje suteikia nešvaros pojūtį. Jei neketinate jų panaudoti, nepaverskite savo virtuvės tuščios taros sandėliu. Fenolis yra plastikinių butelių dalis. Praėjus 12 valandų po buteliuko atidarymo, jo skilimas prasideda. Kaip žinote, fenolis yra baisus kancerogenas. Pagalvokite, ar verta kelti sau tokį pavojų?
Maisto indeliai
Labai patogu turėti kelis daugkartinio naudojimo indelius maistui laikyti ir nešiotis. Tačiau nepaverskite virtuvės spintelių ir lentynų įvairaus dydžio ir paskirties dėžučių sandėliu. Pilnai pakanka turėti 2 didelius ir 2 mažus indelius. Taip pat atminkite, kad vienkartinių plastikinių indelių negalima pakartotinai naudoti ir juos reikia nedelsiant išmesti.
Panaudotos suši lazdelės
Dar visai neseniai azijietiški patiekalai mums buvo reta prabanga. Bet dabar kiekvienas gali užsisakyti sušių rinkinį su pristatymu į namus. Gaila, kad kaupimo mentalitetas vis dar priverčia daugelį plauti vienkartines lazdeles, kad jas būtų galima pakartotinai panaudoti.
Tik pagalvokite: įrankiai yra vienkartiniai! Po plovimo jie tampa drėgni ir ant jų atsiranda pelėsis. Geriau įsigykite daugkartinio naudojimo lazdeles ir neužterškite savo virtuvės.
Švari virtuvė yra ne tik purvo nebuvimas, bet ir teisingas virtuvės erdvės organizavimas. Laikydamiesi šių paprastų gudrybių, galite diskretiškai sudėti daugybę dalykų į mažą virtuvę ir pakeiskite savo gyvenimą!