Kuo skiriasi brangūs ir pigūs kiaušiniai? Kodėl reikia mokėti daugiau? Kartu su redakcija bandysime aptarti šį klausimą ir atsakyti į klausimus.
BRANGŪS KIAUŠINIAI
Parduotuvių lentynose dažnai galite pamatyti didelius tos pačios kategorijos produktų kainų skirtumus. Pavyzdžiui, vienodo svorio sviesto ar pieno pakuočių kaina skiriasi kelis kartus. Visada stengiuosi pasirinkti vidutinį variantą: neperku pigiausio, bet be reikalo ir nepermoku. Tiesa, yra viena išimtis: kažkodėl tapo įpročiu pirkti pigiausius kiaušinius. Juk kiaušinis ir Afrikoje yra kiaušinis. Tad kodėl reikia mokėti daugiau?
Bet vieną dieną, vėlai vakare, atvykau į prekybos centrą ir paaiškėjo, kad visi pigūs kiaušiniai jau buvo išparduoti. Namuose manęs laukė tuščias šaldytuvas, o ryte laiko gaminti nėra daug. Tokiais atvejais idealūs ir greiti pusryčiai yra plakta kiaušinienė. Na, teko pirkti kiaušinius, kurie yra dvigubai brangesni, nei įprastai perku. Perkant pagalvojau: „Pusryčiams valgysiu brangiausią kiaušinienę savo gyvenime“.
Įprastas skonis
Ruošdama pusryčius pastebėjau, kad brangūs kiaušiniai praktiškai niekuo nesiskiria nuo pigių. Na, išskyrus tai, kad jų dydis yra šiek tiek didesnis. Ant pakuotės buvo parašyta, kad tai yra atrinkti kaimiški kiaušiniai. Ant tų, kuriuos paprastai perku, yra užrašyta C1 arba C2. Taigi, koks skirtumas?
Jei atvirai, skirtumo nepastebėjau. Eksperimento grynumui iš šaldytuvo paėmiau vieną likusį pigų kiaušinį ir palyginau su pasirinktu. Lukštas yra lygiai tokio paties storio, viduje yra tas pats baltymas ir trynys, viskas yra taip, kaip turėtų būti. Aš net nepastebėjau trynio spalvos skirtumo.
Kalbant apie mane, už parduotuvėse esančius kiaušinių permokėti neverta. Kitas dalykas – kaimiški kiaušiniai. Ten iškart aišku, kad jie yra naminiai. Trynys yra daug ryškesnis ir net skonis yra intensyvesnis. O tie, kuriuos galima rasti parduotuvių lentynose, yra visiškai vienodi, nepaisant kainos. Kaip manote, ar verta permokėti už pasirinktus kiaušinius prekybos centre?