Jei norite sužavėti savo svečius neįprastu gėrimu, susiraskite įdomų receptą, paruoškite jį ir galiausiai meskite į kokteilį leduką. Barmenai atskleidė, ką reikia daryti, kad ledukai būtų visiškai permatomi.
Krištolo skaidrumo ledukai
Internete yra daugybė paaiškinimų, kaip pasidaryti krištolo skaidrumo ledukus, tačiau tam dažniausiai reikia labai ilgo darbo. Taigi, jums arba reikia nusipirkti brangų ledukų aparatą, arba vadovautis mūsų patarimais. Iškart atskleisime, kad antras variantas yra daug pigesnis, tas būtinai jį išbandykite!
Geriausias būdas pasidaryti krištolo skaidrumo ledo kubelius yra vadinamasis kryptinis užšaldymas. Viskas, ko jums reikia, yra filtruotas vanduo, nedidelis plastikinis nešiojamas šaldytuvas (turistinis) ir „šiek tiek“ vietos šaldiklyje.
Įprasti ledo kubeliai jau visiems yra gana nusibodę dėl juose esančių oro burbuliukų. Net jei du kartus užvirsite vandenį, negalėsite atsikratyti viso jame esančio oro.
Kai tokiame nešiojamame šaldytuve su izoliuotu dugnu ir šonais ledas pradeda šalti, jis stumia orą viena kryptimi – link dugno. Dėl to jūs galite gauti didelį gabalą krištolo skaidrumo ledo. Pakanka atsikratyti matinės dalies.
Atminkite, kad turite neleisti užšalti visam vandeniui, tokiu būdu jūs tiesiog ištrauksite iš šaldytuvo krištolo ledo sluoksnį. Jį puikiai galėsite supjaustyti bet kokio dydžio kubeliais!
Turbūt galvojote, kad pasidaryti krištolo skaidrumo ledo kubelius užtruks daug ilgiau. Pranešame, kad visai ne!
Turite žinoti, kad jie turi daugiau pranašumų, nei galite pagalvoti…
Visų pirma, jie atrodo gražiau (bet jūs tai jau žinote). Be to, jie yra šaltesni ir daug geriau atvėsina gėrimus. Jums įdomu, kaip tai įmanoma? Atminkite, kad matiniuose ledukuose yra daugiau oro burbuliukų – viskas aišku, tiesa? Kitas privalumas yra tas, kad šie ledukai tirpsta lėčiau. Dėl to, kad jie tirpsta lėčiau, jie nepraskiedžia jūsų gėrimo taip greitai.
Trumpi, bet tikslūs nurodymai:
Jums reikės:
- Mažo, nešiojamo šaldytuvo arba izoliuoto indo be uždarymo;
- Filtruoto vandens;
- Ilgo, dantyto peilio;
- Mėsos trintuvo;
- Pjaustymo lentelės.
Ką daryti?
- Supilkite vandenį į aušintuvą ar kitą izoliuotą indą.
- Įdėkite į didelį šaldiklį (nepamirškite indo neuždaryti) 24 valandoms, bet ne ilgiau, kad visas vanduo neužšaltų.
- Išimkite viską ir „išpilkite“ į kriauklę.
- Nupjaukite drumstą ledo sluoksnį. Prieš tai pamirkykite peilį karštame vandenyje – taip bus lengviau pjauti.
- Padėkite krištolo skaidrumo ledą ant pjaustymo lentelės ir pradėkite jį pjaustyti norimo dydžio kubeliais. Lengviausia yra peiliu nupjauti apie 1,5 – 2 centimetrus ledo. Tada padėkite sau mėsos trintuvu.
Paprasta, tiesa?
Tokiu būdu pagamintus ledukus galite naudoti iš karto, bet taip pat galite įdėti į plastikinį maišelį ir vėl įdėti į šaldiklį. Tiesiog nepamirškite, kad tada ant jų susidarys subtilus, drumstas sluoksnis. Tai normalu, nes pjaustant kubeliai šiek tiek ištirps…
Taigi jūs tiesiog turite juos ištraukti tik prieš pat naudojimą.
Mes jau žinome, ką veiksime po darbo… O jūs?