Kai kurie maisto produktai gali rimtai pakenkti žmogaus organui. Pavyzdžiui, jei valgote per daug paprastųjų angliavandenių, problemų išvengti nepavyks. Apie tai išsamiau papasakojo mitybos specialistė. Ji atskleidė, koks maistas yra pats pavojingiausias mūsų žarnynui.
Specialistė pastebėjo, kad saldumynai ir paprastųjų angliavandenių perteklius skatina rūgimo procesą žarnyne. Dėl to sutrinka flora ir virškinimo procesas.
Be to, geriau vengti kepto ir riebaus, sunkiai virškinamo maisto. Kūnas tam sunaudoja daug pastangų ir laiko. Specialistė pabrėžė, kad daugelis žmonių net nežino apie tam tikrų maisto produktų netoleravimą.
Dėl to tai taip pat neigiamai veikia žarnyno veiklą. Tačiau testai padės sužinoti, kokio maisto jūs netoleruojate. Specialistė taip pat priminė, kad ląstelienos turintis maistas reikalingas normaliai žarnyno veiklai.