Daugelis ją turi daugelį metų ir negali niekaip jos paleisti. Nors dabar jau tikrai yra ir kitų elektrinių prietaisų, senesnės remoskos versijos vis tiek yra vertinamos labiausiai. Remoska yra tikrai puikus pagalbininkas virtuvėje ir tikriausiai puikiai žinote, koks šis prietaisas buvo populiarus anksčiau. Nieko keisto, kad ir šiandien juose galima paruošti labai skanius pietus ir net iškepti pyragą.
Remoska
Remoska – elektrinis virtuvės prietaisas, skirtas maistui ruošti uždarame puode su dangčiu. Šis gaminimo būdas dar žinomas kaip „mikrovirimas“. Tokia nešiojama orkaitė (kiti ją vadina keptuve) buvo tikrai hitas nuo pat pardavimo pradžios praėjusio amžiaus šeštajame dešimtmetyje.
Gaminys, savo pavadinimą gavęs nuo tuometinės vietinės parduotuvės, vis dar yra vyresnės kartos žmonių mėgstamas prietaisas, tačiau dabartiniai remoskos savininkai bando tai pakeisti.
Remoskos viduje įrengtas nepridegantis paviršius, o tai reiškia, kad ruošiant maistą jis neprilimpa prie paviršiaus ir nereikia didelio kiekio aliejaus ar riebalų. Maisto gaminimas šiame prietaise vyksta greičiau nei kepant jį ant klasikinės viryklės, nes kaitinimas yra tolygesnis ir efektyvesnis.
Remoska naudojama ruošiant įvairius patiekalus, tokius kaip mėsos (vištienos, jautienos, kiaulienos), žuvies, daržovių troškinius, makaronus, garnyrus ir net desertus. Prietaisas tinka žmonėms, turintiems ribotą erdvę virtuvėje arba ieškantiems paprasto maisto gaminimo būdo be daug plaunamų indų.
Remoskos privalumas – ne tik greitas ir ekonomiškas gaminimas, bet ir puikus skonių bei maistinių medžiagų išsaugojimas, nes patiekalai gaminami savo sultyse, o garai išlieka uždaroje sistemoje. Remoska išpopuliarėjo daugelyje namų ūkių, ypač tarp tų, kurie vertina paprastumą ir praktiškumą gaminant maistą.
Remoska išpopuliarėjo socializmo laikais, ypač buvusioje Čekoslovakijoje ir kitose Rytų bloko šalyse, dėl kelių priežasčių:
Ribota prieiga prie prietaisų: socializmo laikotarpiu prietaisai ir prekės dažnai buvo riboti arba neprieinami. Remoska buvo gana prieinamas prietaisas, todėl jis buvo patrauklus namų ūkiams, kurie turėjo ribotas galimybes įsigyti modernių virtuvės prietaisų.
Energijos vartojimo efektyvumas: remoska yra elektrinis prietaisas, kuris gali būti efektyvesnis ir ekonomiškesnis lyginant su tradicinėmis krosnelėmis. Tai buvo svarbu tuo metu, kai energija buvo brangi arba ribota.
Paprastumas ir praktiškumas: remoska buvo labai paprastas prietaisas. Užteko sudėti ingredientus į vidinį puodelį, įjungti prietaisą ir leisti maistui išvirti. Ši paprasta procedūra tiko ribotų maisto gaminimo įgūdžių turintiems žmonėms.
Maža erdvė: namai buvo gana maži daugelyje socialistinio bloko šalių, todėl mažai vietos užimantys prietaisai, tokie kaip remoska, buvo labai praktiški.
Skonių išsaugojimas: remoska leidžia gaminti maistą su minimaliu riebalų kiekiu ir savo sultimis. Taip buvo išsaugota maisto kokybė ir skonis, o tai buvo svarbu maisto trūkumo laikotarpiu.
Virtuvės revoliucija: remoska atėjimas į rinką atnešė naują maisto ruošimo būdą, kuris socializmo laikais galėjo būti vertinamas kaip modernus ir novatoriškas požiūris į maisto gaminimą.
Skanaus pyrago receptas
Šiandien siūlome jums puikų aviečių pyrago receptą. Jį galite gaminti šiame elektriniame prietaise. Receptu pasidalino portalo skaitytojas.
Anksčiau remoska dažnai pakeisdavo orkaitę ir suteikdavo daugiau galimybių. Šiame prietaise galima ruošti įvairius patiekalus, tad nesunkiai pasigaminsite puikius pietus ir net desertą. Kai kurios šeimininkės šį prietaisą naudoja nuolat, nes jame paruošti patiekalai greitai iškepa ir yra puikaus skonio.
Verta išbandyti neįprastą unikalaus aviečių pyrago receptą. Jis patiks net išrankiausiems gurmanams, o jį paruošti gali net pradedantysis.
Jums reikės:
- 370 g paprastų miltų;
- 190 g granuliuoto cukraus;
- 120 ml aliejaus;
- 500 g aviečių;
- pusė pakelio vanilinio cukraus;
- 4 dideli kiaušiniai;
- 4 g kepimo miltelių;
- 5 g cukranendrių cukraus;
- cukraus pudros apibarstymui;
- sviesto ir džiūvėsėlių apibarstymui.
Gaminimas:
Pirmiausia išplakite kiaušinius su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Galite tai daryti rankomis su šluotele arba mikseriu.
Kai gaunate baltą masę, supilkite aliejų ir persijotus miltus, kuriuos prieš tai sumaišėte su kepimo milteliais.
Viską gerai išmaišykite, kad gautumėte vientisą tešlą. Avietes kruopščiai nuplaukite ir supjaustykite mažesniais gabalėliais. Jas sumaišykite su cukranendrių cukrumi ir leiskite kelias minutes pastovėti.
Remoską prietaisą patepkite sviestu ir apibarstykite trupučiu džiūvėsėlių. Tada pilkite tešlą ir sudėkite ant jos uogas.
Kepkite apie 40 min. Tada atlikite testą su dantų krapštuku ir kai pyragas bus paruoštas, galite išjungti remoską. Palikite pyragą šiek tiek atvėsti ir tada galėsite patiekti namiškiams apibarstę cukraus pudra.
Skanaus!