Su amžiumi daugelis vyrų ir moterų patiria, kad jų atmintis blogėja. Tačiau neturėtumėte nusiminti. Tiesa tokia, kad jūs galite pakeisti situaciją pasirinkę sveiką gyvenseną ir tinkamą mitybą.
Mitybos specialistė Angelica Duval įvardijo maisto produktus, kurie turėtų būti vyresnių nei 65 metų amžiaus žmonių racione. Ji pokalbyje su žiniasklaidos atstovais pastebėjo, kad pirmiausia kenčia tie žmonės, kurie susiduria su kraujagyslių ir kapiliarų problemomis. Todėl mitybos sistema turėtų būti nukreipta į jų stiprinimą.
Norint išvengti problemų, svarbu palaikyti reikiamą vandens balansą. Patartina teikti pirmenybę švariam vandeniui. Be to, racione reikėtų padidinti daržovių kiekį. Per pietus ir vakarienę jų turėtų būti daug. Taip pat reikėtų atkreipti dėmesį į daigintas sėklas.
Riebi žuvis padės sustiprinti kraujagysles. Į meniu turėtų būti įtrauktos ir uogos. Jos yra puikus užkandis ar desertas. Kaip pažymėjo A. Duval, pirmenybę rekomenduojama teikti mėlynoms uogoms. Tai gali būti mėlynės, šilauogės, gervuogės, serbentai ar aronijos.
Nepamirškite vaisių. Jie gali puikiai pakeisti desertus su dideliu cukraus kiekiu. Be to, gydytoja patarė vengti raudonos mėsos, kepto ir riebaus maisto.