Home Grožis Paprasta gudrybė, kuri padės panaikinti spuogus ir išsaugos odos jaunystę

Paprasta gudrybė, kuri padės panaikinti spuogus ir išsaugos odos jaunystę

0
Paprasta gudrybė, kuri padės panaikinti spuogus ir išsaugos odos jaunystę

Svogūnai yra nepakeičiamas daugybės patiekalų ingredientas. Jis pagerina patiekalų skonį ir yra labai sveikas. Vis dėlto, tik nedaug žmonių žino, kad jis taip pat gali būti naudojamas odos priežiūrai. Sužinokite, kuo ši daržovė gali būti naudinga odos priežiūrai. Rezultatas jus gali maloniai nustebinti.

Svogūnai yra universalios daržovės. Jas valgyti tikrai verta, nes svogūnuose yra daug vertingų vitaminų ir maistinių medžiagų. Svogūnų sirupas palaiko mūsų imunitetą.

Naudingosios svogūnų savybės

Svogūnai – tikra vitaminų bomba. Kai peršalame, gana dažnai prisimename apie svogūnų sirupą. Šioje daržovėje yra cinko, magnio, folio rūgšties, geležies, kalio, kalcio, vitaminų B, C, K, E, A ir maistinių skaidulų. Svogūnai gali būti naudojami ir kaip natūralios kosmetikos sudedamoji dalis.

Kaip svogūnus naudoti veido odai?

Svogūnai puikiai tinka veido odai. Svogūnų kompresus galima kasdien naudoti veido odos priežiūrai. Šios prieskoninės daržovės turi baktericidinių ir antioksidacinių savybių, todėl tai padeda sėkmingai kovoti su spuogais. Svogūnuose taip pat yra daug vitamino C. Jo naudojimas pagerina odos būklę, sumažina raukšles ir lėtina senėjimo procesą. Svogūnai yra natūrali priemonė nuo senėjimo, tačiau prieš naudojant rekomenduojama pasidaryti alergijos testą.

Svogūnų sirupo receptas

Jūs jau žinote, kaip svogūnus galima naudoti odai, tačiau taip pat ne ką mažiau svarbu stiprinti organizmą iš vidaus. Būtent todėl siūlome išbandyti receptą, kurį naudojo ir mūsų močiutės. Nėra geresnio gėrimo imunitetui stiprinti! Štai – receptas. Jums reikės: 2 vidutinio dydžio svogūnų (250 g), 4 šaukštų medaus ir (pasirinktinai) citrinos sulčių, česnako arba imbiero. Nulupkite ir smulkiai supjaustykite du vidutinio dydžio svogūnus. Sudėkite juos į maždaug 400 ml talpos stiklainį. Įpilkite keturis šaukštus skaidraus, skysto medaus. Pasirinktinai taip pat galite įdėti citrinos sulčių, česnako ar imbiero – tai pagerins skonį ir aprūpins organizmą vitaminais. Viską gerai išmaišykite.  Galiausiai uždenkite stiklainį dangteliu ir palikite dvi ar tris dienas pastovėti. Po šio laiko svogūnas išskirs sultis ir užpilas bus paruoštas gerti! Skanaus!