Priklausomai nuo veislės, braškėmis pradedame mėgautis jau nuo gegužės, o kartais sezonas užsitęsią ir iki vasaros pabaigos. Taigi šiuo patarimu galite pasinaudoti ir šiemet, jei auginate vėlyvą veislę! Kad uogos būtų dar didesnės ir saldesnės, svarbu nepraleisti paskutinio ir labai svarbaus braškių tręšimo periodo.
Šio antrinio tręšimo privalumas yra tai, kad jis yra ekologiškas, todėl juo drąsiai galima tręšti krūmus su jau susiformavusiomis uogomis.
Reikėtų pažymėti, kad paskutiniame braškių tręšime turėtų būti daug kalio, kuris padės uogoms tapti dar didesnėms ir saldesnėms. Puikus pasirinkimas tręšti braškes būtų organinių trąšų mišinys, skirtas uogoms formuoti. Tokiose trąšose turėtų būti maždaug 3 dalys azoto, 1 dalis fosforo ir 5 dalys kalio. Nuo žydėjimo laikotarpio iki derliaus nuėmimo būtina naudoti trąšas su dideliu kalio kiekiu.
Tokios sudėties trąšos gali būti naudojamas tiek laistyti, tiek purkšti krūmus. Trąšos skiedžiamos tokiu santykiu: 1 ml trąšų 1 litrui vandens arba kaip nurodyta ant pakuotės.
Ekonomiškesnis pasirinkimas yra lapų apdorojimas purškiant, kuris turėtų būti atliekamas vakare. Siekiant geriausių rezultatų, šis tręšimas turėtų būti atliekamas kartą per 3–4 savaites viso sezono metu.
Nepraleiskite šios naujausios procedūros su braškėmis! Tokio derliaus pavydės visi kaimynai.
Norėdami gauti daugiau informacijos apie šį metodą, žiūrėkite toliau pateiktą vaizdo įrašą: