Sultingos ir švelnios Berlyno stiliaus kepenėlės yra klasikinis vokiečių patiekalas, populiarus viso pasaulio restoranuose. Neįprastas svogūnų ir karamelizuotų obuoliuose derinys tikrai privers kai kuriuos žmones įsimylėti kepenėles, o kiti pagaliau išmoks jas ruošti.
KEPENĖLĖS SU OBUOLIAIS IR SVOGŪNAIS
Jums reikės:
- 400 g vištienos (jautienos) kepenėlių
- 2 obuoliai
- 2 svogūnai
- 60 g sviesto
- 100 g miltų
- 1 šaukštelis paprikos
- 1 šaukštelis kario
- 1 valgomasis šaukštas cukraus
- druskos ir juodųjų pipirų pagal skonį
Gaminimas:
Kepenėles supjaustykite nedideliais gabalėliais. Kad mėsa būtų minkštesnė, galite jas šiek pamirkyti piene.Dubenyje sumaišykite miltus, papriką ir karį. Šiame mišinyje apvoliokite kepenėles.
Svogūnus nulipkite ir supjaustykite plonais žiedais. Obuolius nulupkite ir supjaustykite nedidelėmis skiltelėmis. Keptuvėje ištirpinkite sviestą. Įpilkite šaukštą cukraus. Apkepkite obuolius sviesto ir cukraus mišinyje iki aukso rudos spalvos.
Toje pačioje keptuvėje pakepinkite svogūnus kol suminkštės. Kitoje keptuvėje apkepkite mėsą 5-6 minutes iš kiekvienos pusės. Viską sudėkite į lėkštę tokia tvarka: obuoliai, kepenėlės, svogūnai. Pašaukite visą 5-7 minutėms į orkaitę, įkaitintą iki 175 laipsnių.
Vištienos kepenėlės su obuoliais yra paruoštos. Palaukite kol šiek tiek atvės ir mėgaukitės!