Orkaitėje kepta kiauliena su prieskoniais ir česnakais yra geriausias patiekalas šventiniam stalui. Šiandien mes jums siūlome tradicinį receptą, kuriame naudojami labiausiai paplitę prieskoniai, kuriuos tikrai galima rasti visuose namuose, tai: druska, pipirai ir lauro lapai. Nepaisant paruošimo paprastumo, mėsa yra sultinga, aromatinga ir skani. Namuose pasidarytos kiaulienos negalima lyginti su parduotuvėje perkamais produktais, ji gali būti naudojama vietoj dešros sumuštiniams arba net dedama į įvairias salotas.
Ingredientai:
- šviežia kiauliena (geriausia nugarinė dalis) – 1,5–2 kg;
- druska – 1 valgomasis šaukštas;
- lauro lapai – 7-8 vnt.;
- česnakas – 1 didelis;
- prieskoniai žirneliais – 1 valgomasis šaukštas.
Gaminimas:
- Nuplaukite ir nusausinkite šviežią mėsą, nupjaukite visa, kas nereikalinga.
- Mėsos paviršiuje padarykite nedidelius kryžiaus formos pjūvelius skirtingose vietose, kad česnako skiltelė tilptų į įpjovą.
- Nulupkite česnaką ir supjaustykite kiekvieną skiltelę išilgai.
- Įdarykite mėsą česnaku.
- Kad kepdama mėsa gerai išlaikytų savo formą, apvyniokite ją natūraliu siūlu, surišdami visą mėsos gabalą.
- Mėsą apibarstykite druskos, pipirų ir susmulkintų lauro lapų mišiniu.
- Mėsą sudėkite į dubenį ar plastikinį indą, uždenkite ir palaikykite šaldytuve 24–48 valandas.
- Pasibaigus laikui, mėsą perkelkite į du folijos sluoksnius ir sandariai apvyniokite mėsą folija iš visų pusių, kad kepant visos sultys būtų laikomos viduje.
- Kepkite mėsą orkaitėje, įkaitintoje iki 200 laipsnių, 1–1,5 valandos (priklausomai nuo mėsos gabalo dydžio).
- Likus 15 minučių iki kepimo pabaigos, foliją nuo viršaus nuimkite, kad mėsa paruduotų.
- Paruoštą kiaulieną išimkite iš orkaitės, atvėsinkite ir atsargiai nuimkite siūlą.
- Patiekite tiek karštą, tiek šaltą, supjaustytą gabalėliais.
Tikime, kad kiauliena, kepta orkaitėje, jums patiks. Skanaus!