Štrudelis- pažodžiui išverstas kaip sūkurys arba viesulas. Tai tradicinis austriškas miltų patiekalas iš tešlos ritinėlio su įvairiais įdarais.
Jums reikės:
- miltai – 500g;
- augalinis aliejus – 50 ml;
- vanduo – 250 ml;
- druska – 10 g;
- cukrus – 120 g;
- Smulkinti džiuvėsėliai, ar sausainių trupiniai – 1 sauja;
- obuoliai – 4 vnt .;
- citrina – 1 vnt .;
- razinos – 100 g;
- graikiniai riešutai – 100 g.
Gaminimas:
Sumaišykite miltus ir druską. Supilkite vandenį ir įpilkite augalinio aliejaus. Išminkykite tešlą. Uždenkite lipnia plėvele (arba rankšluosčiu) ir palikite.
Tuo tarpu paruoškite įdarą. Obuolius nulupkite, išimkite šerdį. Užpilkite razinas vandeniu. Plonai supjaustykite obuolius. Sudėkite išmirkytas razinas. Supilkite cukrų. Išspauskite citrinos sultis. Viską švelniai, bet gerai išmaišykite, rankomis švelniai sutraiškydami obuolius. Leiskite pastovėti, kad obuoliai suminkštėtų. Sumaišykite obuolių įdarą su riešutais.
Tešlą šiek tiek iškočiokite iki norimo storio. Pabarstykite tešlą džiuvėsėliais ar sausainių trupiniais, palikdami nuo tešlos krašto apie 10 cm. Sudėkite obuolių įdarą ir pabarstykite džiuvėsėliais. Uždenkite įdarą tešlos kraštu. Įvyniokite įdarą į tešlos sluoksnius. Užlankstykite tešlos kraštus. Švelniai padėkite štrudelį ant kepimo skardos. Sutepkite paviršių augaliniu aliejumi. Kepkite 15–20 minučių 220 laipsnių temperatūroje.
Štrudelis gali būti valgomas tiek šiltas, tiek šaltas. Galite jį patiekti su ledais ar mėgstamu padažu.