Saldūs svogūnai, patrauklūs vištienos gabaliukai ir sultingi granatai puikiai derės neįprastame patiekale su stebėtinai ryškiu skoniu ir aromatu. Šį nuostabų armėnų virtuvės patiekalą galima patiekti su bet kokiu garnyru – bulvėmis, ryžiais, šviežiomis ar keptomis daržovėmis. Vištiena su svogūnais ir granatais dažniausiai patiekiama ir su taure raudono vyno.
Ingredientai:
- vištiena (bet kuri jos dalis) – 1 kg;
- svogūnai – 6-8 vnt.;
- didelis granatas – 1 vnt.;
- sausas baltas vynas – 100 ml;
- druska, juodieji pipirai – pagal skonį;
- kalendros sėklų – 0,5 arbatinio šaukštelio.
Gaminimas:
- Vištieną nuplaukite ir nusausinkite.
- Padėkite vištieną ant įkaitintos sausos keptuvės, odele žemyn ir greitai pakepkite iki auksinės rudos spalvos.
- Svogūną supjaustyti žiedais arba pusžiedžiais.
- Išimkite vištienos gabaliukus iš keptuvės į lėkštę.
- Į tą pačią keptuvę suberkite svogūnus ir pakepinkite iki gražios auksinės spalvos.
- Pagardinkite druska ir pipirais ir suberkite kalendros sėklas. Išmaišykite ir dar pakepkite.
- Grąžinkite vištieną į keptuvę, uždenkite ir troškinkite 20 minučių.
- Nulupkite žievelę nuo granato bei atskirkite sėklytes.
- Į keptuvę sudėkite granato sėklytes. Jas berdami, supilkite vyną, gerai išmaišykite ir troškinkite dar apie 7 minutes.
- Patiekalas paruoštas.
Tikimės, kad vištiena su svogūnais ir granatais jums patiks, skanaus!