Labai paprastas, skanus, subtilus pyragas, pagamintas pagal šį receptą, taps tikru kulinarinio meno kūriniu, džiaugsis jūsų šeima, sužavėsite svečius.
Sudedamosios dalys :
- 120 g miltų
- 4 kiaušiniai
- 120 g cukraus
- 1/4 šaukštelio vanilinas
- 1 šaukštelis. kepimo milteliai
- žiupsnelis druskos
- kakavos milteliai (purškimui)
Grietinėlės ingredientai:
- 200 g varškės 9–15% riebumo
- 100–120 g cukraus
- 250 ml 33% riebumo grietinėlės
- 1/4 šaukštelio vanilinas
Paruošimo metodas:
- Giliame dubenyje supilkite 4 kiaušinius naudodami maišytuvą arba šluotelę, palaipsniui pridedant 120 g cukraus.
- Atskirame giliame inde kruopščiai persijokite per 120 g miltų sietą, sumaišykite jį su 1 šaukšteliu kepimo milteliais, žiupsnelis druskos, 1/4 šaukštelio vanilės, sumaišykite.
- Mažomis porcijomis į kiaušinį patenka į miltų mišinį, švelniai, kad neprarastumėte susidariusios masės, sumaišykite sudedamąsias dalis iki tolygios konsistencijos.
- Uždenkite stačiakampį kepimo indą, matuojantį 20 cm iki 30 cm, su kepimo popieriumi, ištepkite su nedideliu sviesto kiekiu, supilkite paruoštą tešlą, tolygiai pasiskirstę per visą paviršių.
- Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių.
- Kepimo indą 10 minučių įdėkite į orkaitę.
- Dabar reikia paruošti specialų kremą. Norėdami tai padaryti, sumaišykite 200 g varškės su 9 – 15% riebumo, 100 – 120 g cukraus, 1/4 šaukštelio giliame inde, įdėkite vanilės, sumaišykite su maišytuvu, maišykite mišinį tolygiai.
- 250 ml 33% grietinėlės, sumaišykite maišytuvu, kol ji bus puri, pridėkite prie varškės masės.
- Išimkite iškepusį tortą iš orkaitės, palikite atvėsti. Tada supjaustykite jį į 2 dalis, supjaustykite kraštus.
- Uždėkite apatinį sluoksnį ant padėklo, padenkite jį pusę masės kremu, tolygiai ištepkite per visą paviršių. Ant viršaus uždėkite sluoksnį, ištepkite tešlos paviršių ir šonus likusiu grietinėlės kiekiu.
- Naudodami nedidelį sietelį pabarstykite kakavos milteliais, įdėkite pyragą į šaldytuvą mažiausiai 2 valandas, kad jį gerai sustingtų.
Skanaus!