Jei turite pernokusių bananų, kurių niekas nevalgys, ir gaila juos išmesti. Jūsų išsigelbėjimas bus bananų keksiukai. Iš tiesų, norint gauti skanų ir nepaprastai kvapnų desertą, tokie vaisiai yra kaip tik tai, ko jums reikia. Viskas labai greita ir paprasta, o per pusvalandį virtuvė bus užpildyta gardžiu bananų kvapu.
Jums reikės:
- prinokę bananai 2 vnt
- sviestas 80 g
- cukraus pudra 2 šaukštai
- kvietiniai miltai 5 šaukštai
- kiaušiniai 2 vnt.
- kepimo milteliai 1 šaukštelis
- druskos žiupsnelis
Gaminimas:
Į tinkamą indą sudėkite minkštą sviestą, cukraus pudrą ir žiupsnelį druskos. Viską išmaišykite. Jei vietoj cukraus pudros naudojamas cukrus, teks maišyti ilgiau. Nulupkite ir sutrinkite bananus atskirai. Supilkite aliejų. Išmaišykite, bananus su aliejumi. Išplakite kiaušinius. Sumaišykite visus paruoštus produktus ir suberkite miltus ir kepimo miltelius. Gerai sumaišykite. Keksiukų formeles užpildykite tešla, kievienoje turėtų būti po maždaug 2/3 tešlos.
Įdėkite į įkaitintą 170 laipsnių orkaitę ir kepkite 25-30 minučių. Bananų keksiukai turėtų iškilti virš formelės paviršiaus ir pasidaryti rudos, priimtini maži įtrūkimai. Kepinius išimkite iš formelių. Bananų keksiukus galima patiekti karštus, tačiau atvėsę jie tampa dar aromatingesni.