Aštrios bulvės puikiai dera prie bet kokio mėsos ar žuvies patiekalo. O norint lengvo patiekalo, galite jas valgyti vienas su salotomis.
Jums reikės:
- bulvės 800 g
- džiovintos mėtos 2 šaukšteliai
- česnakas 1 skiltelė
- saldus čili padažas 2 šaukštai
- maltų saldžiųjų pipirų 1 šaukštelis
- druskos pagal skonį
- juodųjų maltų pipirų 1 šaukštelis
- augalinis aliejus pagal skonį
Gaminimas:
Česnaką susmulkinkite. Džiovintą mėtą susmulkinkite ir sumaišykite su česnaku. Sumaišykite čili, saldžiąją papriką, česnaką ir mėtas. Bulves nulupkite ir supjaustykite skiltelėmis. Įberkite druskos pagal skonį. Įpilkite pusę prieskonių. Išmaišykite.
Kepimo indą įklokite kepimo popieriumi ir patepkite aliejumi. Į jį sudėkite bulves. Pabarstykite juodaisiais pipirais. Pašaukite į orkaitę, įkaitintą iki 240 laipsnių. Po 20 minučių indą išimkite iš orkaitės. Bulves sutepkite likusiu padažu. Grąžinkite į orkaitę tol, kol beveik viskas iškeps.
Kai aštrios bulvės jau beveik paruoštos. Išimkite jas iš orkaitės. Aptepkite augaliniu aliejumi. Dar kartą nusiųskite į orkaitę. Po 10 minučių patiekalas yra visiškai paruoštas !!!