Čigoniškas kepsnys- tai įprasta mėsa paruošta neįprastu būdu. Išbandykite šį nepaprastą receptą ir gaminsite jį dar ne vieną kartą.
Jums reikės:
- Kiaulienos sprandinė 800 g
- Lašiniai 200 g
- 4 skiltelės česnako
- Augalinis aliejus 1,1 L
- Druska pagal skonį
- Malti juodieji pipirai pagal skonį
- Paprikos milteliai pagal skonį
- Gruzdintos bulvytės 400 g
- Kvietiniai miltai 150 g
Gaminimas:
Supjaustykite kiaulienos sprandinę į 4 kepsnius ir išmuškite. Iš visų pusių pabarstykite druska, juodaisiais pipirais, paprikos milteliais ir smulkintu česnaku.
Lašinius supjaustykite storais gabalėliais, kiekvieną gabalėlį iš vienos pusės įpjaukite, kad būtų tarsi šukos. Kepkite lašinius augaliniame aliejuje iki rudos spalvos.
Mėsą apvoliokite miltuose ir apkepkite augaliniame aliejuje iš abiejų pusių, kol suminkštės, tai užtruks apie 20 minučių.
Apkepkite bulvytes iki aukso rudos spalvos. Bulves dėkite į lėkštę, šalia kepsnio, ir ant jos uždėkite lašinių šukutes.
Čigoniškas kepsnys paruoštas!