Gaminimas:
1. Į puodą įpilkite vandens, sudėkite lauro lapus, pipirus ir druską. pastatykite puodą ant ugnies, kol užvirs.
2. Tuo tarpu išvalykite kalmarus, pašalinkite nereikalingas dalis. Tada gerai nuplaukite po tekančiu vandeniu.
3. Sudėkite kalmarus į verdantį vandenį, suskaičiuokite iki 7 ir išimkite. Jis yra paruoštas ir jūs jau galite jį valgyti, jis pasirodo labai švelnus ir minkštas.
4. Svogūnus supjaustykite žiedais ir sudėkite į gerai įkaitintą keptuvę su augaliniu aliejumi ir pakepkite kol suminkštės.
5. Tuo tarpu kalmarus supjaustykite žiedais arba pusžiedžiais. O kai svogūnas pasidaro minkšti, į keptuvę sudėkite susmulkintus kalmarus ir kepkite dar 5 minutes.
6. Po 5 minučių pagardinkite druska ir pipirais. Įpilkite 2 šaukštus grietinės ir gerai išmaišykite. Uždenkite ir troškinkite dar 5 minutes.
Kalmarai su grietine ir svogūnais yra labai skanūs, švelnūs ir kreminiai. Jie nepaliks abejingų.