Trapūs ir skanūs vištienos sumuštiniai su kiaušiniais ir sūriu orkaitėje. Smulkiai tarkuotas sūris ir vištiena, neleidžia kiaušiniams ištekėti. Vištieną galima pakeisti rūkyta ar virta dešra, o kvietinę duoną – bagete ar rugine duona. Jiems paruošti reikia ne daugiau kaip 10 minučių, o kepimui – ne daugiau kaip 15 minučių. Per 25 minutes gausite originalius ir skanius pusryčius.
Jums reikės:
- 4 riekelės duonos
- 4 vištienos gabaliukai (paruošta filė)
- 2 kiaušiniai
- 80 g kietojo sūrio
- malti pipirai pagal skonį
- druska pagal skonį
Gaminimas:
Jei jūsų duona nepjaustyta, supjaustykite ją ne storomis riekėmis. Iš 2 duonos riekelių viduryje išpjaukite apskritimus. Tai patogiau padaryti naudojant stiklinę, kuri atitiktų duonos riekelių dydį. Tiesiog uždenkite ją viduryje ir išpjaukite peiliu. Sūrį sutarkuokite smulkia tarka ir užberkite po truputį ant pilnos duonos riekės. Ant jo bus dedama vištienos filė, kai keps, sūris išsilydys ir pritvirtins filė ant duonos.
Paimkite plonas filė riekeles iš keptos vištienos krūtinėlės. Filė gali būti pakeista bet kuria paruošta mėsa ar dešrelėmis. Ant mėsos uždėkite tarkuoto sūrio (šiek tiek palikite sumuštinio viršui) ir tolygiai paskirstykite. Ant sūrio dedame duonos riekeles su išpjautu viduriu. Tvirtai suspaudžiame delnu, svarbu apspausti kraštus, kad kiaušinis neištekėtų.
Sumuštinį perkeliame į kepimo formą arba ant kepimo skardos. Įmuškite kiaušinį į puodelį, išsaugodami visą trynį, ir supilkite iš viršaus į įdubą. Pakartokite su antruoju kiaušiniu. Pabarstykite druska ir juodaisiais pipirais. Apibarstykite sūrio likučiais.
Kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 15 minučių. Vištienos sumuštiniai paruošti, patiekite juos su mėgstamomis daržovėmis ir padažu.