Sūrio ir grikių sriuba gaminama iš labiausiai prieinamų produktų. Ji labai paprasta, nereikia jokios maisto gaminimo patirties. Sriuba labai skani ir universali, ji patiks visiems šeimos nariams.
Jums reikės:
- 1-2 morkos
- 1 svogūnas
- 700 g mėsos (kiaulienos ar paukštienos)
- 150 g grikių
- 4-5 bulvės
- 3–4 skiltelės česnako
- 1–2 lauro lapai
- 100–150 g minkšto sūrio
- Druska, pipirai
- Augalinis aliejus
- petražolės
Gaminimas:
Nulupkite mėsos odą, susmulkinkite nedideliais gabalėliais sudėkite į 3 litrų talpos puodą, užpildytą pasūdytu vandeniu ir virkite, kol suminkštės. Nulupkite ir supjaustykite bulves ir svogūnus, sutarkuokite morkas ant rupios trintuvės tarkos. Apkepkite svogūnus, morkas ir pjaustytą česnaką keptuvėje augaliniame aliejuje kol suminkštės. Sudėkite bulves prie mėsos ir virkite 5 minutes. Tada sudėkite grikius, išmaišykite ir virkite 15 minučių. Įmaišykite minkštą sūrį, lauro lapus, pipirus ir kapotas žoleles. Išmaišykite – ir sūrio ir grikių sriuba yra paruošta.