Traškus iš išorės ir tekantis šokoladas iš vidaus … Šis šokoladinis suflė desertas visada buvo mėgstamas tarp šeimos narių ir visų draugų! Nebuvo atvejo, kad bent viena moteris paragavusi šio skanėsto neprašytų recepto.
Jums reikės:
- 300 g tamsaus šokolado
- 4 sveiki kiaušiniai + 2 tryniai
- 150 g sviesto
- 150 g cukraus
- 75 g miltų
Gaminimas:
Sviestą ir šokoladą (arba šokolado drožles), susmulkinkite ir kaitinkite puode, nuolat maišydami, kol viskas ištirps iki vientisos masės. Kai šokoladas ištirps ir susimaišys su sviestu, nukelkite puodą nuo ugnies, įpilkite cukraus ir maišykite plaktuvu iki vientisos masės. Tada po vieną įmuškite kiaušinius į šokolado mišinį. Gerai išmaišykite po kiekvieno įdėjimo, supilkite trynius ir vėl išmaišykite. Per sietelį atsargiai įmaišykite išsijotus miltus ir išmaišykite tekančią šokoladinę tešlą.
Formeles sutepkite ir pabarstykite miltais. Apverskite, kad išbyrėtų pertekliniai miltai. Formas užpildykite paruošta mase, palikdami po 1 cm iki kraštų. Pašaukite į orkaitę, įkaitintą iki 180 ° C, maždaug 8 minutėms. Kepimo laikas visada yra apytikslis, nes tai gali skirtis priklausomai nuo jūsų orkaitės. Išimkite desertą iš orkaitės, leiskite šiek tiek atvėst, tada serviruokite į lėkštę.
Šokoladinis suflė paruoštas, galite jį patiekti su su ledais ir šviežiomis ar šaldytomis uogomis.