Home Receptai Mėsos patiekalai Kotletai su kiaušiniu. Patiekalas kuris gali būti valgomas ir ryte ir vakare!

Kotletai su kiaušiniu. Patiekalas kuris gali būti valgomas ir ryte ir vakare!

0
Kotletai su kiaušiniu. Patiekalas kuris gali būti valgomas ir ryte ir vakare!

Kotletai su kiaušiniu– šedevras, kurį paruošti orkaitėje užtruks vos 30 minučių. Jie yra subtilūs, skanūs ir tinkami prie bet kokio garnyro. Būtinai išbandykite šį patiekalą, jis tikrai jums patiks!

Jums reikės:

  • Faršas -600 g.
  • Duona –100 g. (4 riekelės)
  • Svogūnas -1 vnt.
  • Česnakai -3-4 skiltelės
  • Druska -1/2 šaukštelio.
  • Juodieji pipirai pagal skonį
  • Kiaušinis -1 vnt. (maltai mėsai)
  • 5 nedideli kiaušiniai įdarui

Gaminimas:

100 gramų duonos užpilkite pienu arba vandeniu ir palikite duoną išbrinkti. Į dubenį sudėkite maltą mėsą. Įmukite 1 kiaušinį, įdedėkite druskos šiek tiek daugiau nei pusę šaukštelio, juodųjų pipirų. Susmulkinkite 1 svogūną, česnako 3–4 skilteles ir duoną, iš anksto ištrauktą iš pieno. Viską sudėkite į maltą mėsą ir sumaišykite. Maltą mėsą padalinkite į 5 dalis, kurių kiekviena sveria maždaug 160 gramų. Suformuokite kotletus ir padėkite į kepimo indą įtiestą su kepimo popieriumi. Kiekviename ruošinyje su stikline ar puodeliu padarykite įdubą. 

Turėtų gautis tarsi lizdai su aukštais kraštais. Mes dedame į įkaitintą orkaitę ir kepame 200 laipsnių temperatūroje 20-25 minutes, išimame ruošinius iš orkaitės ir į kiekvieną lizdą įmušame 1 nedidelį vištos kiaušinį, arba 2 putpelių kiaušinius.

Įberkite šiek tiek druskos, pipirų pagal skonį ir prieskonių. Įdėkite į orkaitę 10 minučių. Jei norite, kad trynys būtų skystas, užteks 6–7 minučių.

Kotletai su kiaušiniu dera su bet kokiu garnyru. Jei norite jų mažesnių, galite daryti mažesnius ir įmušti po vieną putpelės kiaušinį.

Kotletai su kiaušiniu