Šeštadienis, 23 lapkričio, 2024

Naujausi

Sultinga ir švelni rožinė lašiša kepta orkaitėje! Išbandykite!

Kepta rausva lašiša yra gana sausa ir sprangi, o kepta medaus padaže visada atrodo sultinga, švelni ir labai skani! 

Jums reikės:

  • Lašiša – 700–800 g
  • Sviestas – 100 g
  • Medus – 1,5–2 šaukštai.
  • Sojos padažas – 5 šaukštai.
  • Garstyčios – 2 šaukštai.
  • Druska pagal skonį
  • Juodieji pipirai pagal skonį

Gaminimas

Lašišą reikia atskirti nuo žvynų, pašalinti pelekus, uodegą, galvą.  Supjaustykite porcijomis ir pabarstykite druska ir pipirais iš abiejų pusių.

Norėdami paruošti padažą, paimkite nedidelį puodą. Į jį įdėkite sviesto, sojos padažo, medaus ir garstyčių. Padažą kaitinkite ant viryklės ant vidutinės ugnies. Visi ingredientai turėtų būti visiškai ištirpinti, konsistencija turėtų būti tolygi.

Kepimo indą įtieskite kepimo popieriumi, sudėkite lašišą. Užpilkite žuvį padažu. Kepkite orkaitėje 180 laipsnių temperatūroje 20-30 minučių.

Lašiša paruošta, patiekite su mėgstamomis daržovėmis ir pasirinktu garnyru.

lašiša

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Tai, ką pirmiausia pamatysite paveikslėlyje, atskleis jūsų vidinį „aš“

Visi mes pasaulį suvokiame skirtingai, ir kiekvieno mūsų suvokimas yra unikalus. Jis paremtas asmeninėmis savybėmis, charakterio bruožais bei gyvenimo patirtimi. Šis optinės iliuzijos testas,...

Kurių Zodiako ženklų atstovai gyvena ilgiausiai?

Ar kada nors susimąstėte, ar Zodiako ženklai gali turėti įtakos gyvenimo trukmei? Astrologai mano, kad kiekvienas ženklas ne tik lemia tam tikras asmenines savybes,...
---