Citrininis mėlynių keksas sujungia šviežios citrinos žievelę ir sultinga mėlynes į tobulą desertą, kuris puikiai tinka bet kokiam arbatos vakarėliui.
Jums reikės:
- Cukrus – 200 g
- Vienos didelės citrinos žievelė
- Minkštintas sviestas – 1/2 puodelio
- Maskarponės sūris – 100 g
- Dideli kiaušinia – 2 vnt.
- Vanilinis cukrus – 1 šaukštelis
- Miltai – 2 puodeliai
- Kepimo milteliai – 2 šaukšteliai
- Druska – 1/2 šaukštelio
- Kefyras – 1/2 puodelio
- Šviežios arba šaldytos mėlynės – 1,5 puodelio
Glazūrai reikės:
- Lydytas sviestas – 3 šaukštai
- Cukraus pudra – 1 puodelis
- Šviežiai spaustos citrinos sultys – 2 šaukštai
Gaminimas:
Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Kepimo indą sutepkite sviestu ir pabarstykite miltais.
Dubenyje sumaišykite cukrų ir citrinos žievelę, pirštais maišykite, kol cukrus taps drėgnas ir aromatingas. Į didelį dubenį sudėkite paruoštą cukrų, sviestą ir maskarponę, plakite mikseriu iki purumo, maždaug 3 minutes. Įmuškite po vieną kiaušinį. Įpilkite vanilinio cukraus, išmaišykite.
Atskirai sumaišykite miltus, kepimo miltelius, druską. Palaipsniui įpilkite sausus ingredientus į sviesto mišinį ir maišykite iki vientisos masės. Įpilkite kefyro, maišykite, kol visiškai susimaišys. Švelniai supilkite mėlynes.
Supilkite tešlą į paruoštą formą ir kepkite įkaitintoje orkaitėje 50–60 minučių. Leiskite pyragui pravėsti, tada atsargiai išimkite jį iš formos ir leiskite visiškai atvėsti.
Kai citrininis mėlynių keksas atvės, paruoškite glaistą. Norėdami tai padaryti, sumaišykite tirpintą sviestą, citrinų sultis ir cukraus pudrą iki vientisos masės. Glaistu apliekite keksą ir leiskite jai sukietėti.