Šį nepaprastai skanų patiekalą tikriausiai visi prisimena iš vaikystės. Vafliai su rududu būdavo parduodami mokyklų valgyklose ir parduotuvėse, bet žinoma, naminių vaflių skoniui neprilygino niekas. Siūlome prisiminti šį desertą ir pradžiuginti save!
Ingredientai:
- kvietiniai miltai – 1 puodelis;
- cukrus – 1 puodelis;
- kiaušiniai – 5 vienetai;
- sviestas – 250 gramų;
- virintas kondensuotas pienas „Rududu“ – 2 skardinės.
Gaminimas:
Kepti vafliams reikės specialios vaflių keptuvės.
- Sviestą supjaustykite kubeliais ir ištirpinkite.
- Atskirame dubenėlyje sumaišykite cukrų su sviestu.
- Suberkite išsijotus miltus dalimis, gerai išmaišykite, kad nesusidarytų gumulų.
- Tuomet įmuškite kiaušinius, šiek tiek plakdami gautą tešlą. Ji turėtų tapti gana skysta ir vientisa.
- Įkaitinkite vaflių keptuvę ir įdėkite į ją 1-2 valgomuosius šaukštus paruoštos tešlos. Tada sandariai uždarykite vaflinę ir kepkite vaflį, kol jis gražiai apskrus (vaflinę galima atidaryti ir patikrinti, kaip kepa jūsų skanėstas).
- Iškeptą vaflį padėkite ant lėkštės padengtos kepimo popieriumi ir greitai susukite į vamzdelį. Tą padarykite su visais vafliais.
- Palaukite, kol vafliai atšals.
- Kulinariniu švirkštu (arba kitu jums patogiu daiktu) užpildykite vaflių vidų virintu kondensuotu pienu ir patiekite juos ant stalo.
Vafliai su rududu baigti! Skanaus!