Ar kada atkreipėte dėmesį, kaip pjaustote daržoves? Naudojate savo sugalvotus triukus ar viską darote, kaip papuola? Siūlome peržvelgti keletą patarimų, kaip taisyklingai pjaustyti daržoves. Galbūt jie jums palengvins maisto gaminimą.
Prieš pjaustant, verta atsiminti šiuos dalykus:
- po pjaustymo lenta padėkite drėgną popierinį rankšluostį arba drėgną ploną audinį, kad ji neslystų;
- kai pjaustote, rankos, kuria prilaikote daržoves, pirštai turėtų būti suriesti kaip letena; tai apsaugos nuo įsipjovimų;
- tvirtai laikykite peilį už rankenos;
- stenkitės nekiloti peilio aukštyn, žemyn, o judinti jį pirmyn, atgal.
Svogūnas
Pirmiausia padarykite keletą horizontalių pjūvių, bet neįpjaukite iki galo. Pasukite svogūną 90 laipsnių kampu ir padarykite kelis vertikalius pjūvius, dar nesupjaustydami svogūno iki galo. Tada jau pjaustykite kaip įprasta.
Česnakas
Užuot pjaustę česnaką į mažus, o tada dar į mažesnius gabalėlius, tiesiog jį supjaustykite: iš pradžių stambiai ir kartokite, kol gausite mažus gabalėlius.
Lapai
Nepjaustykite kiekvieno lapo atskirai. Sudėkite juos vieną ant kito, sulankstykite ir susmulkinkite.
Morkos
Apipjaustykite morką, kad būtų galima ją stabiliai padėti ant pjaustymo lentos. Supjaustykite ją juostelėmis. Sudėkite jas vieną ant kitos ir supjaustykite dar mažesnėmis juostelėmis.
Tai tik keltas patarimų, kaip taisyklingai pjaustyti daržoves. Ar jie jums pravertė? O jei jau juos žinojote, tada galite didžiuotis, kad mokate efektyviai pjaustyti daržoves.