Bulves mėgsta daugelis, tai produktas iš kurio galite pasigaminti skanų patiekalą ir tam nesugaišti visos dienos. Bulvių užkepėlė yra vienas iš jų.
Jums reikės:
- Bulvių 1 kg
- Druskos pagal skonį
- Sviesto 50 g
- Pieno 200 ml
- Muskato riešuto žiupsnelis
- Svogūno 2 vnt.
- Raugintų kopūstų 500 g
- Obuolių sulčių 100 ml
- Augalinio aliejaus 2 šaukštai
- Maltos paprikos ½ šaukšto
- Lauro lapų 2 vnt
- Džiuvėsėlių 80 g
- Obuolių 2 vnt
Gaminimas:
Bulves nulupkite ir sudėkite virti į pasūdytą vandenį. Kai jos išvirs, įpilkite pieno ir sviesto, pagardinkite druska ir muskato riešutu ir sutrinkite iki košės.
1 svogūną supjaustykite kubeliais ir pakepkite. Įpilkite obuolių sulčių, smulkiai pjaustytų obuolių ir lauro lapų ir troškinkite apie 10 minučių. Suberkite kopūstus ir troškinkite apie 5 minutes.
Sudėkite kopūstų masę į kepimo formą, ant viršaus uždėkite bulvių košę ir pašaukite 20 minučių į įkaitintą iki 180 laipsnių orkaitę.
Smulkiai supjaustykite svogūną ir pakepkite aliejuje. Sumaišykite su džiuvėsėliais ir pakepinkite augaliniame aliejuje su saldžia (geriausia rūkytą) paprika. Kai bulvių užkepėlė iškeps pabarstykite ją džiuvėsėlių ir svogūnų mišiniu.