Profitroliai- tai plikytos tešlos pyragaičiai. Dažniausiai jie būna gaminami su saldžiu įdaru ar šokolado glaistu. Tačiau šiandien jums siūlome kitokį variantą.
Tešlai jums reikės:
vandens 250 ml
druskos 1 žiupsnelio
miltų 150 g
kiaušinių 4 vnt.
sviesto 75 g
Įdarui reikės:
varškės 180 g
česnako 1 skiltelės
šviežių krapų saujelės
sūdytos lašišos 150 g
Gaminimas:
Į puodą supilkite vandenį, sudėkite smulkiai pjaustytą sviestą ir įberkite druskos. Pastatykite ant ugnies ir kaitinkite, kol sviestas ištirps. Tuomet nukelkite puodą nuo ugnies. Palaipsniui suberkite miltus nuolat maišydami. Vėl grąžinkite puodą ant ugnies ir pakaitinkite, kol tešla atšoks nuo sienelių ir sulips į vieną rutulį. Nuimkite nuo viryklės. Palikite tešlą kelioms minutėms, kad šiek tiek atvėstų. Po vieną įmuškite kiaušinius, kiekvieną sykį gerai išmaišykite. Tai galima padaryti rankiniu būdu su šluotele arba galite naudoti virtuvinį kombainą.
Turėtumėte gauti lygią, vienodą elastingą masę. Naudodami konditerinį maišelį ar šaukštą, tešlą sudėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir kepkite 180–190°С temperatūroje 25–35 minutes, ir leiskite atvėsti pravertoje orkaitėje. Profitroliai gerai kyla orkaitėje, o viduje jie turi būti tuščiaviduriai. Į varškę sudėkite susmulkintus česnakus ir krapus, masę sudėkite į konditerinį maišelį ir įdarykite pyragaičius, kuriems nupjovėte viršūnėles. Ant varškės kremo uždėkite pjaustytą lašišą ir papuoškite žalumynais.